Witam,
Koledzy bede chial opisać wam moją sytuację i doradzić się :
Mianowicie mam z przodu domu ok 45 m/b polozenie ogrodzenia
Stan na dziś to wylany murek nad ziemią ok 20 cm a w ziemi 100 cm
Mam wpuszczone po 2 druty co 2 m
Chciałbym dać słupki gotowe ala klinkierka oraz sztachety
Proszę o porade czy jak na te 2 druty zaloze słupek zaleje go betonem bedzie to trwale?
Jaka odleglosc musi byc miedzy slupkami ( dodam ze wysokosc slupkow to 150 )
Jakiej wielkosc sztachety do tego
Prosze o pomoc
ogrodzenie frontowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: ogrodzenie frontowe
Jeśli idzie o sztachety, to polecam Ci ryflowane:
http://sklep.andrewex.com.pl/ogrodzenia ... /ryflowane
bo to najlepszy kompromis jakości, wyglądu i ceny. Chyba, że masz trochę więcej wolnych środków, to bierz boazeryjne, bo są najładniejsze.
http://sklep.andrewex.com.pl/ogrodzenia ... /ryflowane
bo to najlepszy kompromis jakości, wyglądu i ceny. Chyba, że masz trochę więcej wolnych środków, to bierz boazeryjne, bo są najładniejsze.
-
anteklukasz
- Początkujący

Witam,
Koledzy mam pytanko zakupiłem słupki ale klinkier nakladane na gotowo i zalewane betonem mam byptanie obecnie z murku wystają mi 2 prety aby było mocniej stabilniej wszyscy mowią abym dołożył jeszcze 2 prety
mam pytanie jak mocno utwierdzić prety w murze
1. nawiercić wiertlem fi 10 i wbić drut zebro ?
2. nawiercić i zalać betonem?
3 nawiercić i użyć jakiś klejow /zywic bardzo prosze o pomoc!
Koledzy mam pytanko zakupiłem słupki ale klinkier nakladane na gotowo i zalewane betonem mam byptanie obecnie z murku wystają mi 2 prety aby było mocniej stabilniej wszyscy mowią abym dołożył jeszcze 2 prety
mam pytanie jak mocno utwierdzić prety w murze
1. nawiercić wiertlem fi 10 i wbić drut zebro ?
2. nawiercić i zalać betonem?
3 nawiercić i użyć jakiś klejow /zywic bardzo prosze o pomoc!
Najładniejsze sztachety są z drewna. Olchowe lub sosnowe. Nie polecam sztchet z PCV - wyglądają sztucznie - do tego jak jest mocne słońce po kilku latach blekną i są wypłowiałe.
Sztachety olchowe jak się dobrze zakonserwuje służą kilka dobrych lat!
Sztachety drewniane najlepiej zabezpieczyć podkładem, później nadać kolor drewnochronem.
Uwaga! Proszę nie moczyć sztachet i nie pryskać- to nic nie da. Tak zakonserwowana sztacheta będzie w plamach i zaciekach oraz długo nie posłuży!
Plusem sztachetydrewnianej jest to, że zawsze można zmienić kolor sztachety - malując na inny kolor.
Polecam sztachety olchowe. Również dobre gatunkowo są sztachety ze świerku lub sosny (cenowo są tańsze).
Podstawa każdego materiału z drewna to dobra konserwacja.
Kupując sztachety z drewna można je odnwić, natomiast plastikowe z PCV nadają się tylko do wymiany na nowe.
Polecam sztachety olchowe, sosnowe, ze świerku ze sklepu:
www.sklep.tartak-wasilkow.pl
Sztachety są szlifowane, heblowane i szlifowane czterostronnie oraz suche. Gotowe do montażu. Różne długości, szerokości oraz wzory.
Polecam!
Sztachety olchowe jak się dobrze zakonserwuje służą kilka dobrych lat!
Sztachety drewniane najlepiej zabezpieczyć podkładem, później nadać kolor drewnochronem.
Uwaga! Proszę nie moczyć sztachet i nie pryskać- to nic nie da. Tak zakonserwowana sztacheta będzie w plamach i zaciekach oraz długo nie posłuży!
Plusem sztachetydrewnianej jest to, że zawsze można zmienić kolor sztachety - malując na inny kolor.
Polecam sztachety olchowe. Również dobre gatunkowo są sztachety ze świerku lub sosny (cenowo są tańsze).
Podstawa każdego materiału z drewna to dobra konserwacja.
Kupując sztachety z drewna można je odnwić, natomiast plastikowe z PCV nadają się tylko do wymiany na nowe.
Polecam sztachety olchowe, sosnowe, ze świerku ze sklepu:
www.sklep.tartak-wasilkow.pl
Sztachety są szlifowane, heblowane i szlifowane czterostronnie oraz suche. Gotowe do montażu. Różne długości, szerokości oraz wzory.
Polecam!
Skład drzewny SAMIR