Potrzebna pomoc, wycena dot, remontu starego domu.

Koszt budowy domu lub remontu to często najważniejsza kwestia, decydująca o rozpoczęciu prac, wyborze technologii lub wykonawcy. W tym dziale uzyskasz odpowiedzi na pytania dotyczące realnych kosztów budowy, rady jak zaoszczędzić i jak budować z określonym budżetem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

HULK725
Początkujący
Początkujący

Potrzebna pomoc, wycena dot, remontu starego domu.

Post autor: HULK725 »

Witam Państwa, założyłem nowy temat ponieważ dostałem w spadku bardzo stary dom. Jego struktura składa się z tkz. "Pruskiej cegły" (glina, cegła). Nie był remontowany od dobrych 50lat. Jego stan wygląda tragicznie, w środku pozapadany sufit, gdyż woda przez lata leciała przez dziurawy dach, ogólnie dach zapewne cały do wymiany, podejrzewam też że remont fundamentów również będzie obligatoryjny. W domu tym również nie było nigdy instalacji gazowych, wodociągowych, była jedynie woda bieżąca bez odpływu no i prąd.
Interesuje mnie czy jest sens remontu tego domu, czy w ogóle z tego coś można jeszcze zrobić, jeżeli tak, to jakie są mniej więcej koszta. Jestem otwarty na oferty "ekip zajmujących się takimi sprawami" gdyż w tym temacie kompletnie jestem zielony.

Proszę o odpowiedzi tutaj na forum bądź na maila: hulk725@o2.pl

SGL

Re: Potrzebna pomoc, wycena dot, remontu starego domu.

Post autor: SGL »

HULK725 pisze:Interesuje mnie czy jest sens remontu tego domu, czy w ogóle z tego coś można jeszcze zrobić,
Na takie "pytania" odpowiedzi szukaj w ekspertyzie budowlanej opracowanej przez uprawnionego inżyniera budownictwa.
HULK725 pisze:jeżeli tak, to jakie są mniej więcej koszta.
Koszta zależą od tego co trzeba zrobić... a ile ? Odpowiedzi szukaj w kosztorysie inwestorskim opracowanym przez inżyniera budownictwa.

sorceress
Początkujący
Początkujący

Re: Potrzebna pomoc, wycena dot, remontu starego domu.

Post autor: sorceress »

Mam ten sam problem, post dwa wyżej, tyle, że mój "stary" jest chyba w lepszym stanie z uwagi na ciągłe użytkowanie, dach przecieka w jednym miejscu, instalacje ok, okna wymienione i się zastanawiam!! Mam działkę więc opcjonalnie w grę wchodzi budowa nowego, tyle, że jestem sentymentalna no i się zakochałam :)

Pozdrawiam
MM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ile kosztuje budowa domu, remont domu”