Klimatyzacja na poddaszu

Jak dobrać właściwe izolacje do ocieplenia dachu, jaki materiał izolacyjny wybrać? Wełna mineralna a może styropian?

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Redakcja
Redakcja
Kontakt:

Klimatyzacja na poddaszu

Post autor: Redakcja »

Niemal naturalną rzeczą jest, że latem na poddaszu panują wyższe temperatury niż na niższej kondygnacji. Klimatyzacja na poddaszu >>
Redakcja

krzysiek1
Początkujący
Początkujący

Klimatyzacja na poddaszu

Post autor: krzysiek1 »

Na poddaszu lepiej jest zamontować klimatyzator bez jednostki zewnętrznej ale nie taki przenośny z hipermarketu bo to są urządzenia na jeden sezon i do kosza. Wpiszcie w wyszukiwarce "olimpia splendid unico on-off 11,5 hp". Cena trochę wysoka ale klima daikina czy innych tyle samo kosztuje.

PiotrNiski
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: PiotrNiski »

Moim zdaniem, liczy się przede wszystkim jakość i wydajność urządzenia. Dlatego decydując się na zakup klimatyzatora, warto zainwestować w urządzenie porządne. Ja posiadam LG ArtCool i sprawdza się świetnie. To co najistotniejsze to jego bardzo wysoka efektywność przy niskim zużyciu energii.

ostrow
Zaawansowany
Zaawansowany

Klimatyzacja na poddaszu

Post autor: ostrow »

zastanawiam się nad zakupem markiz pionowych do okien, które powstrzymuja nagrzewanie sie pomieszczenia, jestem ciekaw tego rozwiązania w praktyce

panbudowniczy
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: Klimatyzacja na poddaszu

Post autor: panbudowniczy »

Ja właśnie popełniłem błąd, że od razu nie zamontowałem klimy na poddaszu, jak jest upalne lato to masakra, też chyba pomyślę nad klimatyzatorem przenośnym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dachy”