Konstrukcja wieźby dachowej
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Konstrukcja wieźby dachowej
Ja akurat uważam, że SGL ma formalnie rację, ale mieć rację to nie wszytko.
Jest parę trolli na tym forum i jak gunar zauważył czasami strach coś pisać.
Jest parę trolli na tym forum i jak gunar zauważył czasami strach coś pisać.
A gdzie on niby ma rację?Pomylił się z tym czy trzeba projekt czy nie na budynek gospodarczy do 25 m.kw. To nie problem, że ktoś się myli, problem że nie potrafi się przyznać.
Toż to formalista i wszystko by zbiurokratyzował, wszędzie projekty wszędzie kontrola , ludzie niech sami zadbają o siebie... Nas już nie stać na dalsze przymusowe wydatki,, płaci pan 40% kosztów pracy, 23 vatu, dolicz pan ukryte opłaty i przymusowe haracze takie jak przegląd auta to wyjdzie panu 80-85%. Blisko niewolnictwa jesteśmy.
Reszta dla pana zostaje. Po prostu nie stać nas na kontrole, potrzeba liberalizacji wszystkiego, wtedy ruszy z kopyta.
Toż to formalista i wszystko by zbiurokratyzował, wszędzie projekty wszędzie kontrola , ludzie niech sami zadbają o siebie... Nas już nie stać na dalsze przymusowe wydatki,, płaci pan 40% kosztów pracy, 23 vatu, dolicz pan ukryte opłaty i przymusowe haracze takie jak przegląd auta to wyjdzie panu 80-85%. Blisko niewolnictwa jesteśmy.
Reszta dla pana zostaje. Po prostu nie stać nas na kontrole, potrzeba liberalizacji wszystkiego, wtedy ruszy z kopyta.
-
SGL
Głąbie - jak ty nie rozumiesz różnicy pomiędzy projektem składanym do urzędu w celu uzyskania pozwolenia na budowę czy szkicu w celu zgłoszenia a potrzebą posiadania projektu aby wybudować "coś" bez zadawania setek idiotycznych pytań "jak zrobić"... to jedyne co mogę doradzić to... noś beret - w celu ochrony resztek "inteligencji" przed zmarznięciem.konkret2 pisze:Pomylił się z tym czy trzeba projekt czy nie na budynek gospodarczy do 25 m.kw. To nie problem, że ktoś się myli, problem że nie potrafi się przyznać.
Ty nie jesteś nawet w stanie zrozumieć iż posiadanie projektu jest pomocne dla tego co chce się budować
Mylisz liberalizm z ANARCHIĄ - to są 2 różne systemy bardzo odległe od siebie.konkret2 pisze:Reszta dla pana zostaje. Po prostu nie stać nas na kontrole, potrzeba liberalizacji wszystkiego, wtedy ruszy z kopyta.
Ile to już czasu (czyli pieniędzy) zmarnowałeś na pisanie idiotyzmów o faszystach i biurokratach - nie otrzymując odpowiedzi na pytanie jak zrobić wiązary ??? A wystarczyłoby otworzyć projekt albo inaczej INSTRUKCJĘ ZBIJANIA DACHU, przeczytać i zbić kilka desek o odpowiednich (przeliczonych) przekrojach i węzłach.
Konkret2 napisał:
Proszę mnie nie obrażać.
inszynier SGL odpisał wykorzystując całą swoja wiedzę:Budynek gospodarczy do 25 m , nie ma projektu w tym przypadku.
Fachowa odpowiedź brzmi następująco:To że ma do 25m2 oznacza że nie potrzebuje pozwolenia na budowę a nie projektu...
Nie ma mowy o projektach składanych.Nie interesuje nikogo pana tłumaczenie, które wynikło po wielkiej wpadce pseudo inszyniera nie znającego podstawowych przepisów. Całe pana tłumaczenie ma na celu zagmatwanie problemu, rozmycie tematu i ratowanie swojego (jak widać po wpisach powyższych użytkowników) mocno skruszonego autorytetu inszyniera,,projekt na budę dla psa" SGL.Ten budynek jest na zgłoszenie, zgodnie z Art.29.1.2, a z dalszych przepisów jasno wynika, że nie potrzebny jest projekt, tylko szkic (rysunek), zgodnie z art.30.2.
A taki szkic nie wymaga podpisu osoby uprawnionej.
Proszę mnie nie obrażać.
-
dociekliwa002
- Początkujący

Dziekuje adam_50 za odpowiedz
nie ukrywam ze z tego mojego uzytkowego poddasza "wycisne" niewiele przestrzeni poprzez uzycie tych zastrzałow i dodatkowo słupków, ale chyba innego wyjscia nie ma. Takie uroki tego typu dachów. Czy znasz/ znacie jakies czasopisma, książki,dobre strony internetowe- cokolwiek, skąd mozna zaczerpnąć troche wiecej informacji na temat dachów rozporowych dwuwieszakowych?? mam na mysli rysunki, aksonometrie, przekroje i obliczenia przekroi elementow skladowych?
-
SGL
Żadnej wpadki nie zauważyłem - zauważyłem za to głąba który nie rozumie słowa pisanego.konkret2 pisze: Nie ma mowy o projektach składanych.Nie interesuje nikogo pana tłumaczenie, które wynikło po wielkiej wpadce pseudo inszyniera nie znającego podstawowych przepisów.
Buduj głąbie swoje wiązary z niepodpisanego szkicu... tylko skąd te głupie pytania o przekroje i węzły skoro masz "szkic" ?
Głąb poczuł się urażony? Ja pana nie obrażam (w przeciwieństwie do pana) - określam pański stan rozwoju umysłowego - jest to wynik pańskiej lotności w pojmowaniu treści pisanej i kompletnym jej nie zrozumieniu.konkret2 pisze:Proszę mnie nie obrażać.
słownik języka polskiego:
debiI - osoba o niskim ilorazie inteligencji; człowiek umysłowo upośledzony
głąb - osoba o mało lotnym umyśle.
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
mgr inż budownictwa
Ponownie próbuje pan zagmatwać i rozmyć swoja wpadkę. Po to język polski jest bardzo precyzyjny aby precyzyjnie wyrażać swoje myśli. Pan jasno stwierdził, że potrzeba projektu budowlanego dla budynku gospodarczego o powierzchni do 25 m.kwadratowych na co dowód jest powyżej w kilku postach. Pan Bajbaga dowiódł że nie trzeba projektu. Wystarczy powiedzieć przepraszam a nie kłamliwie interpretować swoje słowa.
Proszę mnie nie obrażać.
pozdrawiam pana i życzę Wesołych Świąt
oraz używania sikawki zgodnej z projektem oraz certyfikatem wydanym przez Komisję Europejską do spraw bezpieczeństwa w lany poniedziałek.
Proszę mnie nie obrażać.
pozdrawiam pana i życzę Wesołych Świąt
oraz używania sikawki zgodnej z projektem oraz certyfikatem wydanym przez Komisję Europejską do spraw bezpieczeństwa w lany poniedziałek.
@dociekliwa002 patrz pw.
-
SGL
Dokładnie !!! Tak napisałemkonkret2 pisze:Ponownie próbuje pan zagmatwać i rozmyć swoja wpadkę. Po to język polski jest bardzo precyzyjny aby precyzyjnie wyrażać swoje myśli. Pan jasno stwierdził, że potrzeba projektu budowlanego dla budynku gospodarczego o powierzchni do 25 m.kwadratowych
Niestety jesteś zbyt wielkim debilem aby to zrozumieć.
Już wiemy że umiesz używać opcji COPY & PASTE... zamiast robić to poraz setny spróbuj zrozumieć co piszę.konkret2 pisze:na co dowód jest powyżej w kilku postach. Pan Bajbaga dowiódł że nie trzeba projektu. Wystarczy powiedzieć przepraszam a nie kłamliwie interpretować swoje słowa.
Czy masz już informację jak zrobić swoje wiązary na budynek nie potrzebujący pozwolenia na budowę "bez projektu" ? Pewnie nie
Pan SGL próbuje rozmydlić temat i ukryć swoja niewiedzę. Pan SGL nie zna podstawowych przepisów budowlanych.
Konkret2 napisał:
Powtórzę jeszcze raz. nie znał pan przepisów, twierdził pan że potrzeba projektu budowlanego na budynek gospodarczy do 25 m.kwadratowych.
Po raz kolejny proszę o kulturę i nie obrażanie mnie. Na forum rekompensuje pan sobie rzeczywiste braki w poziomie testosteronu poprzez agresję werbalną.
Proszę nie używać sikawki bez projektu w lany poniedziałek.
pozdrawiam.
Konkret2 napisał:
inszynier SGL odpisał wykorzystując całą swoja wiedzę:Budynek gospodarczy do 25 m , nie ma projektu w tym przypadku.
Fachowa odpowiedź brzmi następująco:To że ma do 25m2 oznacza że nie potrzebuje pozwolenia na budowę a nie projektu...
Oto jasny dowód na pana niekompetentne zachowanie wychwycone przez kilku użytkowników.Ten budynek jest na zgłoszenie, zgodnie z Art.29.1.2, a z dalszych przepisów jasno wynika, że nie potrzebny jest projekt, tylko szkic (rysunek), zgodnie z art.30.2.
A taki szkic nie wymaga podpisu osoby uprawnionej.
Powtórzę jeszcze raz. nie znał pan przepisów, twierdził pan że potrzeba projektu budowlanego na budynek gospodarczy do 25 m.kwadratowych.
Po raz kolejny proszę o kulturę i nie obrażanie mnie. Na forum rekompensuje pan sobie rzeczywiste braki w poziomie testosteronu poprzez agresję werbalną.
Proszę nie używać sikawki bez projektu w lany poniedziałek.
pozdrawiam.
Dajcie sobie na luz z tym frajerem spod Gliwic.
Ludzie,sgl jest prowodyrem stworzonym na potrzeby forum . Dla zainteresowanych info na mail nie na priv. Pozdrawiam Pseudocieśla
Gunar, nikt nie śpi tylko pracuje. A że SGL niema porządnej robociny to ma czas na swoje mongolskie teorie.gunar pisze:Chłopy dajcie spokój temu klawikordowi sgl .
Skoro większość forumowiczów śpi na tym forum to tylko jeden może być powód -![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
s g l
Nikt nie chce pisać z tym facetem.
Niech znów zrobi się ciekawie bez wywodów w stylu ducze Sieg Gotten Leutnant hehe
-
SGL
"pożądna robota" to taka przy łopacie ??? bez dostępu do komputera....winiu pisze:Gunar, nikt nie śpi tylko pracuje. A że SGL niema porządnej robociny to ma czas na swoje mongolskie teorie.
Porządna robota to nie jest nabijanie ludzi w butelkę, sprzedawanie im nic niewartych kosztorysów i projektów wykonawczych. Na szczęście jest bardzo mało ludzi którzy wyrzucają pieniądze w błoto i dlatego SGL ma dużo wolnego czasu na pieprzenie głupot.
Ps. Dostęp do komputera to ma nawet mój pies.
Ps. Dostęp do komputera to ma nawet mój pies.