Co to ? narośl...?

Wszystko o kanalizacji i odwodnieniu. Dział poświęcony poradom na temat najnowszym rozwiązaniom technologicznym związanymi z kanalizacją, drenażem i oczyszczaniem ścieków.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

piku13
Początkujący
Początkujący

Co to ? narośl...?

Post autor: piku13 »

Witam, czy ktoś powie mi jaka jest przyczyna powstania takiego czegoś i ewentualnie jak się tego pozbyć. Myślałem żeby wymienić trójnik w pionie i kolanko przed zaworem. Spółdzielni nie mogę się doprosić, a ciepła woda w kranie leci coraz słabiej.
Obrazek

Przemysław Kalicki
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: Co to ? narośl...?

Post autor: Przemysław Kalicki »

to jest korozja innymi słowy rdza

piku13
Początkujący
Początkujący

Rdza - co z tym zrobić czy tylko oczyścić wymienić kolanko żeby to udrożnić? czy trzeba wymieniać trójnik w pionie itd. czyli większa robota.

kabushi
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: kabushi »

patrząc na zdjęcie to jest przed zegarem i obowiązek jest po stronie administratora , ale rzeczywiście potrzeba wymiany też trójnika to lada chwila kłopot , możę być srogi :D

kabushi
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

patrząc na zdjęcie to jest przed zegarem i obowiązek jest po stronie administratora , ale rzeczywiście potrzeba wymiany też trójnika to lada chwila kłopot , możę być srogi :D

piku13
Początkujący
Początkujący

Dzięki za info chciałem to sam zrobić jednak takiego czegoś jeszcze nie widziałem. Pomęczę jeszcze spółdzielnie może jeszcze zdążę przed tym jak to przerdzewieje i zaleje mieszkanie.

kabushi
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

prosze pismo odpowiednie wystosować do spółdzielni 2 egzemplarz ,/ jeden złożyć drugi dać do podbicia jako dowód ze w/w pismo zostało złożone :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanalizacja i odwodnienia”