Mocowanie ościeżnic regulowanych.

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Mocowanie ościeżnic regulowanych.

Post autor: Interno »

W wielu poradnikach montażu drzwi podaje się, iż pianka nie jest elementem mocującym ościeżnicę.
Jak to się ma do obecnie stosowanego montażu wyłącznie przy użyciu pianki.

millek79
Początkujący
Początkujący

Re: Mocowanie ościeżnic regulowanych.

Post autor: millek79 »

Prawde mówiąc to ja się nie spotkałem jeszcze z takim montażem... Zawsze przed piankowaniem powinno się zamontować ościeżnice na dyblach...

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Interno »

millek79 pisze:Prawde mówiąc to ja się nie spotkałem jeszcze z takim montażem... Zawsze przed piankowaniem powinno się zamontować ościeżnice na dyblach...
Czy mógłbyś mi wskazać, która z firm ma montaż ościeżnic regulowanych na dyble.
Jedynie nieliczni prywatni producenci stolarki z litego drewna za dodatkową opłatą wyrażają akces zamontowania futryn regulowanych na dyble.
Przeczytałem sporo instrukcji montażu i obejrzałem kilka filmów instruktażowych i wszędzie tylko pianka, żadnych kołkowań.
Będę ogromnie zobowiązany.

millek79
Początkujący
Początkujący

Post autor: millek79 »

xfinlandia

Post autor: xfinlandia »

Wiekszosc znanych mi instrukcji mowi tylko o piance i czesto jeszcze nie calosciowo a punktowo.
Waskie, stale oscieznice czasem maja otwory pod dyble, czyli sugestia by dyblowac...ja wszystkie drzwi przykrecam do sciany spaxami..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”