Witam serdecznie mam spory problem otóż myślę nad odnowieniem pokoju w którym już kiedyś była kładziona gładz i moje pytanie brzmi czy mogę na tą starą gładź zatopić siatkę (siatka bedzie na ścianach i suficie) ??? Oczywiście potem też bym chciał mieć gładź na scianach. Czy to nie odpadnie bo są różne opinie w róznych sklepach jedni mowią ze nie ma problemu a drudzy ze może odpaść. Jęśli jest to możliwe to poproszę o materiały które najbardziej beda sie nadawac.
Dziękjuę za pomoc
Pomocy!! Czy można zatopić siatkę na starej gładzi????
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Pomocy!! Czy można zatopić siatkę na starej gładzi????
Nie wiem po co to robisz ? Stara gładź coś się dzieje ?
Oczywiście, że można dać siatkę, gips szpachlowy lub wzmocniony włóknami i na to kolejne warstwy finiszowe gładzi - polecam produkty firmy Semin.
Jedyne czego musisz być pewien to to czy stara gładź jest stabilnie połączona z podłożem / tynkiem / ścianą.
Zasad jest taka na warstwy mocne kolejne słabsze a nie odwrotnie.
Oczywiście, że można dać siatkę, gips szpachlowy lub wzmocniony włóknami i na to kolejne warstwy finiszowe gładzi - polecam produkty firmy Semin.
Jedyne czego musisz być pewien to to czy stara gładź jest stabilnie połączona z podłożem / tynkiem / ścianą.
Zasad jest taka na warstwy mocne kolejne słabsze a nie odwrotnie.
Re: Pomocy!! Czy można zatopić siatkę na starej gładzi????
Witam,
Tak mam starą gładź i jest ona popękana w kilku miejscach, chciałbym te pęknięcia zlikwidować i ustrzec się przed nimi w przyszłości, co do powierzchni jest ona myślę dosyć stabilna więc Twoje informacje są przydatne.
Dziękuje za pomoc
Tak mam starą gładź i jest ona popękana w kilku miejscach, chciałbym te pęknięcia zlikwidować i ustrzec się przed nimi w przyszłości, co do powierzchni jest ona myślę dosyć stabilna więc Twoje informacje są przydatne.
Dziękuje za pomoc