Które ściany malowac na jasne kolory.

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
Inspektor_Budowy
Początkujący
Początkujący

Które ściany malowac na jasne kolory.

Post autor: Inspektor_Budowy »

Niedawno odebrałem swoje mieszkania od dewelopera i okazało się że jest ciemniejsze niż myślałem.
Proszę o wasze propozycje jak dobrze rozplanować tu kolory w pomieszczeniach

Obrazek

Przemek

Re: Które ściany malowac na jasne kolory.

Post autor: Przemek »

Jasne kolory oczywiście

miroslawww
Początkujący
Początkujący

Post autor: miroslawww »

Mozna uzyc takich barw na ktore beda padac promienie sloneczne i jeszcze bardziej je intensyfikowac:)

E-milka
Aktywny
Aktywny

Post autor: E-milka »

Najlepiej pomalować wszystkie na jasne, słoneczne barwy, a biału sufit oddzielić od nich za pomocą sztukaterii. W zależnosci od wystroju wnętrza można wybrać cienkie proste listwy (nowoczesne) albo szersze, ozdobne, kwiecistwe (tradycyjne). Bardzo ładne można znaleźć w kolekcji mardom decor.

e-malarz
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: e-malarz »

Zasada podstawowa: jasne kolory optycznie powiększają pomieszczenia a ciemne je pomniejszają. Jeśli pomieszczenie nie jest kwadratem a prostokątem lub jest długie i wąskie to na ścianach dłuższych kolory zdecydowanie jasne, natomiast na ścianach mniejszych można położyć kolory ciemniejsze. W pomieszczeniach małych i niezbyt dobrze oświetlonych światłem dziennym sztukaterii lepiej nie dawać bo zrobi się optycznie ,,ciaśniej'', lepiej jest wtedy pomalować sufit w ten sposób że biel będzie wchodziła na ściany na jakieś 3-5cm.

Czerwiak

Post autor: Czerwiak »

Kolory jasne to podstawa, najlepiej w pomieszczeniech gdzie promienie słoneczne padają przez większą część dnia. Kolory bardziej intensywne i ciemniejsze polecam np. do salonu, gdzie spedzamy czas po południu i pokój jest oświetlany śwaitłem sztucznym...
Pozdrawiam.

E-milka
Aktywny
Aktywny

Post autor: E-milka »

Odpowiednio dobrana sztukateria sprawia, że pokój wydaje się wyższy niż jest. Wiadomo, ze do bloku o standardowej wysokości nie ma co wybierać listew 9 cm, ale takie 3-4 cm są bardzo dobrym pomysłem. Jak wspominarałm, mardom decor ma wielki wybór - odrobina pomysłowości i można wymyślić coś naprawdę super.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”