Problem z altaną na działce
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Problem z altaną na działce
spokojnie można T18 dać na taki spadek
Nie mylą się tylko Ci którzy nic nie robią.
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Drabuś, nie obraż się , ale mało widziałeś. Gdy przy porządnej zimie okap zamarżnie i będzie tam zwał lodu to przy roztopach woda przeskoczy te T18 , na 100 %. Jan.
wtedy zakłada się za 2 fale
Założenie dwóch fal spowoduje że w miejscu zakładu może wystąpić efekt odparzenia blachy i w konsekwencji korozja.
-
MistrzJan
- Superużytkownik

I dalej cieknie. Jan
Racku a łącząc z długości dosuwasz arkusze tylko do czoła czy robisz zakładki ?
Oczywiscie ze robię zakladki
Problem tkwi w szerokosci owego zakładu. Jezeli montowałes kiedyś np. blachodachówkę na dachu bez pelnego deskowania i bez membrany napewno zauważyłes jak wygląda ona od spodu,chodzi o ten zakład jakby blacha odstawała i nie przylegała do siebie---cyrkulacja powietrza to podstawa trwałości materiału. Pomyśl nad tym.
pozdrawiam
pozdrawiam
Twoja wypowiedź nie jest dla mnie jasna
Mniejsza o to. Nie można zakładać dwóch i wiecej fal czy to blachodachówki czy trapezowanej. Wracając do sedna tematu zgadzam sie z Janem termozgrzewalna w kolorze. w przypadku braku pełnego deskowania-zrób je.
Oj ale się dziś dowiedziałam
ale niewiele z tego zrozumiałam
Nie miała baba kłopotu postanowiła dach wymienić
Tak szukam różnych rodzajów dachów i znalazłam - Dachówka Gerard SENATOR.
Nie chcę zanudzać ale blacha jest taka trochę "surowa"
A ja chciałabym, żeby ten domek był taki "ciepły" w obejściu.
Nie miała baba kłopotu postanowiła dach wymienić
Tak szukam różnych rodzajów dachów i znalazłam - Dachówka Gerard SENATOR.
Nie chcę zanudzać ale blacha jest taka trochę "surowa"
A ja chciałabym, żeby ten domek był taki "ciepły" w obejściu.
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Zrób sobie kominek a domek pomaluj na różowo (Jakie masz włosy?) Jan.
To było złośliwe Janie. Ja nie sugeruję, że masz zakuty łeb i dlatego blisko Ci do blachy.
Do innych:
Blachodachówka, ma swoje zalety i wady. Zaletą jest cena i montaż. Jednakże za komfort. Trzeba by było zrobić izolację pewnie termiczną i dźwiękową, by wytłumić i nagrzewanie i dźwięki np padającego deszczu.
Ondilane jest tanie ale czytałam, że zmienia barwę i jest mało trwałe. Plus, jak w przypadku blachy nie trzeba desek na dach.
Czytałam o różnych okryciach ale nie znam nowości tanich i solidnych zarazem. Dlatego tu jestem i proszę o pomoc ale nie specjalistów od włosów.
Do innych:
Blachodachówka, ma swoje zalety i wady. Zaletą jest cena i montaż. Jednakże za komfort. Trzeba by było zrobić izolację pewnie termiczną i dźwiękową, by wytłumić i nagrzewanie i dźwięki np padającego deszczu.
Ondilane jest tanie ale czytałam, że zmienia barwę i jest mało trwałe. Plus, jak w przypadku blachy nie trzeba desek na dach.
Czytałam o różnych okryciach ale nie znam nowości tanich i solidnych zarazem. Dlatego tu jestem i proszę o pomoc ale nie specjalistów od włosów.
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Ale numer. Człowiek za darmo i szczerze radzi co najlepsze na TEN dach i zamiast podziękowania ... Jeden z najlepszych fachowców na tym forum (Racek) również sugeruje termo. Ale do tej główki nic nie dociera : może to , może tamto . Fakt przyznała się, że niewiele rozumie. Jan.
To nie Racek sugeruje kolor moich włosów tylko Ty Janie.
Mając drewniany domek ciężko jest mi połączyć to z blachą, dlatego grzecznie poprosiłam o inne możliwości właśnie fachowców i dlatego próbowałam przedstawić inne możliwości i zapytać o zdanie.
Nie byłam w swoich wypowiedziach niegrzeczna czy nieuprzejma.
Nie znam również najnowszych rozwiązań.
Jakoś nie dostrzegłam żeby kominek i różowy kolor to były szczere rady. Takich nawet za darmo nie chcę. A posty możesz sobie nabijać na dziale "gwoździe" MistrzuJanie.
Mając drewniany domek ciężko jest mi połączyć to z blachą, dlatego grzecznie poprosiłam o inne możliwości właśnie fachowców i dlatego próbowałam przedstawić inne możliwości i zapytać o zdanie.
Nie byłam w swoich wypowiedziach niegrzeczna czy nieuprzejma.
Nie znam również najnowszych rozwiązań.
Jakoś nie dostrzegłam żeby kominek i różowy kolor to były szczere rady. Takich nawet za darmo nie chcę. A posty możesz sobie nabijać na dziale "gwoździe" MistrzuJanie.
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Kolor włosów sugerowały Twoje wypowiedzi. Nabijanie postów ,bzdura. Jan.