Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.
Proszę pomózcie.Czy jest jakiś dobry sprawdzony sposób na kładzenie terakoty Mozaika kasandra beige/brown
Odklejają mi sie kwadraciki i jak ukadlłam na kleju "atlasie"to jedne wystaja
a drugie zapadaja sie w kleju.Jaki jest dobry sprawdzony sposób.Bardzo dziękuje za pomoc .pozdrawiam rico
Kładzenie mozajki to bardzo trudna sprawa. Radzę użyć kleju elastycznego, nakładać cienką warstwę kleju grzebieniem o zębach wielkości 3 lub 4 mm, oczywiście podłoże jest idealnie przygotowane tzn. równe.Klej nakłada sie na podłoże, przeczesuje grzebieniem, kładzie mozajkę i delikatnie przeciaga np.pacą metalową wzdłuż i wszerz (ja używam pacy do nakładania fugi ma pod spodem gumę) miłej zabawy
Tak jak napisał przedmówca .Możesz jeszcze użyć np.innej płaskiej płytki np. terakoty przyłożyć i delikatnie ręką dobijać mozajkę.Wtedy pojedyncze kwadraciki będą ze sobą równe.Tylko podstawa to klej na jak najmniejszym grzebieniu,inaczej wypłynie i wtedy wyjdzie lipa.