Jak rozciągnać instalacje w domu?

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Agent
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Agent »

He he! Ja nikogo nie straszę po prostu było pytanie więc na nie odpowiedziałem! Ale mam już takie przyzwyczajenie że lubię jak wszystko jest tiptop! zanim coś oddam do użytku lubię całą robotę sprawdzić! A co do próby szczelności to oczywiście można ją przeprowadzić napełniając instalacje wodą :D tylko najlepiej zostawić ją napełniona przez 2 doby a nawet dłużej przed przykryciem tynkiem lub wylewką jeżeli rury idą w podłodze tutaj należy zwrócić szczególną uwagę na połączenia!
Pozdrawiam!

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

A pewnie,że czym dłużej -tym lepiej.Minimalne wycieki (np.kropla na godzinę) nie wyjdą na jaw po krótkim czasie.Za to później potrafią narobić szkód.
adam

adi7
Początkujący
Początkujący

Post autor: adi7 »

a znacie jakąś stronkę gdzie znajdę jakies dobre porady odnośnie instalacji, jakieś podpowiedzi wysokości punktów, który system lepszy zgrzewany czy skręcany itp??pomozcie nie dlugo zaczynam instalacje :)

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Skąd jesteś?Może ktoż z forum by ci pomógł?
adam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”