Nylon dekarski
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Re: Nylon dekarski
Jak kleisz na piankę to zmocz wodą.Może .Przy ścianie ocieplenia muszą się łączy a papa ma byc wywinięta do góry na ocieplenie. Po bokach blacha pod papę. Papa z SBS-em . Jan.
-
dachyonline
- lubie spamować
- Kontakt:
Nylon ma tą zaletę że nie blednie na słońcu i ma kilka kolorów. Tanie rozwiązanie na izolację tarasu i wykonanie ostatecznej powłoki za jednym zamachem. Nylon wygląda estetycznie.
Jan,
wracając do tematu, finalnie zrobilbym to tak:
* płyta stropowa
* styropian hydro 10cm (2x5cm) klejony na piankę
* po obrzeżu na styropian obróbka - czym kleić obróbkę do styropianu hydro???
* pierwsza warstwa papy - czym kleić papę do styropianu hydro???
* druga warstwa papy zgrzewana do poprzedniej
* folia
* wylewka ze spadkiem (z zatopianą siatką)
* na wylewkę folia w płynie lub nylon
"" Czy tak będzie ok? Co z wspomnianym klejeniem?
"" Czy papa ma być taka z SBS za kilkanaście zł/m2 czy np może byc Icopal V60S24 modyfikowana SBS w dwóch warstwach?
P.S. Jaką to ma generalną przewagę nad systemem z papą pod styropianem?
wracając do tematu, finalnie zrobilbym to tak:
* płyta stropowa
* styropian hydro 10cm (2x5cm) klejony na piankę
* po obrzeżu na styropian obróbka - czym kleić obróbkę do styropianu hydro???
* pierwsza warstwa papy - czym kleić papę do styropianu hydro???
* druga warstwa papy zgrzewana do poprzedniej
* folia
* wylewka ze spadkiem (z zatopianą siatką)
* na wylewkę folia w płynie lub nylon
"" Czy tak będzie ok? Co z wspomnianym klejeniem?
"" Czy papa ma być taka z SBS za kilkanaście zł/m2 czy np może byc Icopal V60S24 modyfikowana SBS w dwóch warstwach?
P.S. Jaką to ma generalną przewagę nad systemem z papą pod styropianem?
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Papę zgrzej palnikiem. Jan.
nie roztopie styropianu hydro? przeciez musze do niego chyba przykleic a przypuszcam ze nawet styrodur odtakiej temp by sie topil...
odpowiesz na reszte pytan? Bede bardzo wdzieczny!
odpowiesz na reszte pytan? Bede bardzo wdzieczny!
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Obróbki przeważnie się przykręca. Styropian powinien być pod papą gdyż nasiąka wodą jak gąbka. Jan.
ale pape sie raczej klei/zgrzewa...
?
czym konkretnie przykrecic to okucie do styropianu?
jaka pape konkretnie polecasz? 1 czy 2 warstwy?
czym konkretnie przykrecic to okucie do styropianu?
jaka pape konkretnie polecasz? 1 czy 2 warstwy?
-
młynarczyk
- Początkujący

W woli dodania, mojej wcześniejszej wypowiedzi! Polecam HYDRONYLON z firmy Proof-Tech, mają profesjonalne doradztwo techniczne, przyjechali na inwestycje, aż do Gdańska, byłem w szoku jakimi dysponują maszynami do nakładania tego materiału, posiadają materiały do różnych podłoży, papa, beton lub blacha! Co najważniejsze prześwietliłem dokumentację techniczną, posiadają certyfikat na każdy z nich. Do tego byli dla nas w pomocą na całym etapie renowacji dachu. Co najważniejsze, na obiekcie na którym robiłem próbę w zeszłym roku, z materiałem nie podziało się nic, kolor nie wyblakł, nic się nie odspoiło! Technologia taka jest znana od lat na zachodzie, tylko, że właściwy efekt osiągniecie jedynie przy właściwym zaaplikowaniu takiej technologii bo cudów to tam nie ma! Polecam ich, podchodzą rzeczowo i profesjonalnie do klienta!
-
Przemek
Bieżące wieści ... nylon dekarski to ściema!
http://www.forumbudowlane.pl/vt/31952/0 ... n-odradzam
poczytajcie o tym jak Nylon dekarski zachowuje sie na dachu
ten materiał nie nadaje sie na dachy
http://www.forumbudowlane.pl/vt/31952/0 ... n-odradzam
poczytajcie o tym jak Nylon dekarski zachowuje sie na dachu
ten materiał nie nadaje sie na dachy
-
dekarzprof
- Początkujący

Każdy nylon to ściema, jakby ten produkt poszczególni psedoproducenci nie nazwali.
Prawda jest taka, że żerują na chciwosci ludzkiej, ale ten kto mysli, ze stosujac to zaoszczedzi na dachu to się grubo myli, i niestety prawda -czyli szkody- dośc szybko wypłynie na wierzch,-a wtedy koszty naprawy i poprawy po pseudonaprawie wielokrotnie wzrosną
No ale..mądry Polak po szkodzie:(
Prawda jest taka, że żerują na chciwosci ludzkiej, ale ten kto mysli, ze stosujac to zaoszczedzi na dachu to się grubo myli, i niestety prawda -czyli szkody- dośc szybko wypłynie na wierzch,-a wtedy koszty naprawy i poprawy po pseudonaprawie wielokrotnie wzrosną
No ale..mądry Polak po szkodzie:(
Ja stosuję od trzech lat i na ściemę mi to nie wygląda. Nie stosuję go na duże powierzchnie tylko miejscowo w naprawach ciężkich miejsc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
młynarczyk
- Początkujący

Witam, polecam Wam hydronylon, pokryłem nim dach 2 lata temu, nie odspoił się, nie stracił swojego koloru, po umyciu tej powłoki jest ona dokładnie taka sama jak po nałożeniu. Pracownicy firmy Proof-Tech przyjechali i dokładnie wyjaśnili jaki produkt z ich oferty użyć i jak! Dach nadal mam szczelny i póki co nic złego się na nim nie dzieje a malowałem część z blachy i z papy. Szybko schnie ten materiał, w jedno popołudnie naprawiłem około 150 mkw. Polecam ich w 100%. Pozdrawiam