Gorąca woda ze zwykłej baterii

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

wrobelekelemelek
Początkujący
Początkujący

Gorąca woda ze zwykłej baterii

Post autor: wrobelekelemelek »

Problem zapewne banalny ale nie wiem jak się za niego zabrać,i jakie mogą być jego przyczyny.

od niedawna w łazience z baterii prysznicowej i w zlewie leci praktycznie wrzątek..

szczególnie z baterii w umywalce...ciśnienie zimnej wody praktycznie zerowe- nie leci, tylko sama gorąca i to na tyle że nie można nawet rąk wymyć..

w mieszkaniu nie mam piecyka do regulacji temp wody,więc ta opcja regulacji odpada

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Gorąca woda ze zwykłej baterii

Post autor: Bolas »

Zwykła bateria nie podgrzewa wody ani nie jest odpowiedzialna za jej temperaturę więc skąd mamy wiedzieć jak ci pomóc? Podaj skąd masz ciepłą wodę?

wrobelekelemelek
Początkujący
Początkujący

Post autor: wrobelekelemelek »

woda jest grzana z piwnicy dla całego bloku,

w mieszkaniu nie mam piecyka,także nie mam możliwości regulacji temp wody
no i dziwny jest fakt ,że w kuchni wszystko działa jak należy woda ciepła/zimna normalna regulacja,wszystko elegancko,

a w łazience już leci jak chce gorąca,
coś jest nie tak z moją instalacją,pozostali sąsiedzi nie mają tego problemu,
więc problem zapewne jest gdzieś u mnie w mieszkaniu... :cry:

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

Czy kuchnia jest na tym samym pionie co krany w łazienkach? Jeżeli tak to proszę sprawdzić temperaturę tuż za licznikiem. Jeżeli baterie są termostaryczne lub przyłącz pod baterie jest wyposażony w zawór mieszający to może jego wina. Na odległość ciężko wywróżyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”