jak zrobić żeby drzwi sie samoczynnie nie zamykały???

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

krissk
Początkujący
Początkujący

jak zrobić żeby drzwi sie samoczynnie nie zamykały???

Post autor: krissk »

Witam! Jak w temacie.Zamontowałem ostatnio drzwi do pokoju ale denerwuje mnie że się samoczynnie zamykają :evil: Co zrobić, żeby się nie zamykały, słyszałem o jakichś gumkach na zawiasy ale nie jestem pewnien.Proszę o radę.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Explorer
Aktywny
Aktywny

Post autor: Explorer »

przyczyną samoczynnego zamykania się pańskich drzwi jest nie dokładne wstawienie ich= Brak pionu !!!

Diabeł zawsze tkwi w szczegółach. Jeśli nie chce ich pan wyciągnąć i wstawić ponownie w pionie, to proszę spróbować wyregulować na zawiasach jeśli jest nieduży odchył
wolnoć Tomku w swoim Domku :-)

jagiel76
Początkujący
Początkujący

Post autor: jagiel76 »

ja mysle ze regulacja na zawiasach nic nie da a zeby bulo ok nalezy wstawic drzwi od nowa kpw

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

wszystko zależy jak duża jest niedokładność. być może regulacja pomoże.
pozdrawiam

adamo
Początkujący
Początkujący

otwieranie drzwi

Post autor: adamo »

Proszę spróbować włożyć w gniazdo zawiasu papierek ścierny - on na jakiś czas rozwiąże problem ale to prowizorka - problem jest najprawdopodobniej z pionem ściany lub regulacją na zawiasach
adamo

Awatar użytkownika
mmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmarcin »

witaj
mozna zrobic prowizorke i załozyc papierek i poprawiac całe życie,albo zrobic tak jak powinno byc według poziomicy a nie oka

powodzenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”