Mam taki problem ze pojawily sie pekniecia ze tak powiem , albo mozna tez nazwac to wyrwaniami ) mam polaczone plyty ze sciana w sposob nastepujacy > plyta .szczelina miedzy plyta a sciana wypelniona akrylem na to tasma zbrojaona, na tasme masa gipsowa cekol wraz z woknem szklanym na to gladz , i nakoniec gunt lateksowy = wynk zajeb... pekniecia prawie w kolo clego sofitu na calym poddaszu, najciekawsze jest to ze popekalo i oderalo sie od scian w miescach gdzie konczy sie tasma ??
jakies adyjak eraz to naprawic ??
Łaczenie płyt K-G ze ścianą , pęknięcia
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Łaczenie płyt K-G ze ścianą , pęknięcia
nie patrzcie na pisyownie bo jestem wor..... cal irytujaca sytuacja z tym poddaszem a wlasnie skaczyli ukladac podloge .
-
goldenroof
- Zainteresowany

Witam.
Może nie powinieneś łączyć tych materiałów razem? Inny czas schnięcia, inna zawartość wilgoci. Nie moja branża, ale może być w tym przyczyna.
Pozdrawiam.
Może nie powinieneś łączyć tych materiałów razem? Inny czas schnięcia, inna zawartość wilgoci. Nie moja branża, ale może być w tym przyczyna.
Pozdrawiam.
W całym tym procesie zabrakło jednego elementu: papier lub taśma z pianki naklejona na tynk ściany pod profilami przyściennymi.
Nie gipsujemy szczeliny sufitu do tynku ściany a do przekładki na ścianie.
Nadmiar przekładki odcinamy i dopiero wtedy dajemy akryl.
Nie gipsujemy szczeliny sufitu do tynku ściany a do przekładki na ścianie.
Nadmiar przekładki odcinamy i dopiero wtedy dajemy akryl.
Połaczenia slizgowe sie klaniaja.
-------
Remontujesz dom - dowiedz się więcej
Adoptujesz poddasze - dowiedz się więcej
-------
Remontujesz dom - dowiedz się więcej
Adoptujesz poddasze - dowiedz się więcej