Łaczenie płyt K-G ze ścianą , pęknięcia

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

szulo_43
Początkujący
Początkujący

Łaczenie płyt K-G ze ścianą , pęknięcia

Post autor: szulo_43 »

Mam taki problem ze pojawily sie pekniecia ze tak powiem , albo mozna tez nazwac to wyrwaniami ) mam polaczone plyty ze sciana w sposob nastepujacy > plyta .szczelina miedzy plyta a sciana wypelniona akrylem na to tasma zbrojaona, na tasme masa gipsowa cekol wraz z woknem szklanym na to gladz , i nakoniec gunt lateksowy = wynk zajeb... pekniecia prawie w kolo clego sofitu na calym poddaszu, najciekawsze jest to ze popekalo i oderalo sie od scian w miescach gdzie konczy sie tasma ??

jakies adyjak eraz to naprawic ??

szulo_43
Początkujący
Początkujący

Re: Łaczenie płyt K-G ze ścianą , pęknięcia

Post autor: szulo_43 »

nie patrzcie na pisyownie bo jestem wor..... cal irytujaca sytuacja z tym poddaszem a wlasnie skaczyli ukladac podloge .

goldenroof
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: goldenroof »

Witam.
Może nie powinieneś łączyć tych materiałów razem? Inny czas schnięcia, inna zawartość wilgoci. Nie moja branża, ale może być w tym przyczyna.
Pozdrawiam.

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Interno »

W całym tym procesie zabrakło jednego elementu: papier lub taśma z pianki naklejona na tynk ściany pod profilami przyściennymi.
Nie gipsujemy szczeliny sufitu do tynku ściany a do przekładki na ścianie.
Nadmiar przekładki odcinamy i dopiero wtedy dajemy akryl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”