Jak wykonać izolację?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Michu
Jak wykonać izolację?
Czy jest jakis sposób na wykonanie izolacji w miejscu, w którym ściana opiera ści na fundamencie. Normalnie daje się na fundament papę i na to dopiero muruje ściany. Kupiłem stary dom i nie mam takiej izolacji a ścoany sa zawilgocone. Czy można jakoś taką papę "podłożyć"? Słyszał ktoś o czymś takim?
można przez podcinanie ściany i kładzenie folii - http://www.e-izolacje.pl/38_2173.htm
Można też wiercić dziury w ścianie i wlewać jakiś specyfik, ale nie wiem jak to sie nazywa. jest mniej inwazyjne, ale napewno droższe:(
Pozdrawiam
Można też wiercić dziury w ścianie i wlewać jakiś specyfik, ale nie wiem jak to sie nazywa. jest mniej inwazyjne, ale napewno droższe:(
Pozdrawiam
-
T. Brzęczkowski
Nie powinno się tego robić jak nie chcesz mieć kłopotów. Prawidłowa izolacja wodna powinna wody nie podciągać, ale wypuścić. Np w czasach kiedy popy nie było dawało się kanienny fundanent, granit wody nie podciągał, ale woda, która zimą wykraplała się w ścianie mogła spokojnie zejśc poniżej strefy przemarzania. Zamiast kamieni jak 100 lat temu daj np ISOLA PLATON pionowo.
To tak jak z dobrą kurtką z goretexu. Jak zaizolujesz poziomo to woda która wykrapla się w scianie musi wyjść z przodu tynkiem i przy morozach zaraz wszystko się pokruszy. Służę zdjęciami. www.nie-co.pl. Jak masz pytania to dzwoń.,
To tak jak z dobrą kurtką z goretexu. Jak zaizolujesz poziomo to woda która wykrapla się w scianie musi wyjść z przodu tynkiem i przy morozach zaraz wszystko się pokruszy. Służę zdjęciami. www.nie-co.pl. Jak masz pytania to dzwoń.,
-
garem
Re: Jak wykonać izolację?
Zawilgocenie ścian nie musi świadczyć o braku izolacji poziomej jakkolwiek w tym przypadku jest to prawdopodobne. Jeżeli jesteś z terenu mazowsza zadzwoń a wyjaśnię szczegóły: 22/641-08-02.
Michu pisze:Czy jest jakis sposób na wykonanie izolacji w miejscu, w którym ściana opiera ści na fundamencie. Normalnie daje się na fundament papę i na to dopiero muruje ściany. Kupiłem stary dom i nie mam takiej izolacji a ścoany sa zawilgocone. Czy można jakoś taką papę "podłożyć"? Słyszał ktoś o czymś takim?