Wiatr świszcze w oknie

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Małgorzata
Początkujący
Początkujący

Wiatr świszcze w oknie

Post autor: Małgorzata »

Niedawno kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym. W jednym oknie (niestety w sypialni) coś jest nie tak bo gdy mocniej zawieje wiatr to okno świszcze jak syrena alarmowa (nowe, plastikowe okno - niestety nie znam firmy). Myślałam, że założenie uszczelek gumowych (takie dostępne w sklepach) rozwiąże problem ale nie udało się. Zlokalizowałam miejsce świstu ale wszystko tam z uszczelkami jest dobrze, zatem nie mam pojęcia co jest źle. Jest to bardzo męczące w nocy więc proszę o radę co zrobić.

giv
Aktywny
Aktywny

Post autor: giv »

czy to okno zamyka i otwiera sie lekko?? moze to wina zle ustawionego skrzydla? jezeli uszczelki sa dobre a dodatkowe nie pomogly to chyba bedzie to. wiekszosc okien pcv ma kilka punktow w ktoirych mozna ustawic skrzydlo tak zeby wszystko gralo jak nalezy.
coś sie wymyśli!!

Małgorzata
Początkujący
Początkujący

Post autor: Małgorzata »

Dziękuję za pomoc, zobaczę dzisiaj te punkty a jak nie to wezwę jednak kogoś od okien i już. Pozdrawiam

giv
Aktywny
Aktywny

Post autor: giv »

mam nadzieje ze to pomoze
powodzenia
coś sie wymyśli!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”