Izolacja ław... duży problem.

Fundament może być wykonany z różnych materiałów, a jego poprawne wykonanie jest podstawą budowy domu. Jeżeli jeszcze nie wiesz jakiego materiału użyć do budowy swojego domu to w tym dziale z pewnością poznasz zalety i wady różnych materiałów i rodzajów fundamentów.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Re: Izolacja ław... duży problem.

Post autor: MTW »

Tomasz_Brzeczkowski pisze:
ani w tym ani w tym przypadku nie udało mi się trafić łącznika - t
to przykre - isola ma.
Rozmawiałem z icopalem i powiedzieli, że w Polsce zastąpili folie -bitumem ze względów zarobkowych, dodając, że nie mogą wyjść z podziwu jak może być tyle głupoty w temacie.
Co mam komentować?
skoro pan wie gdzie szukać to będzie pan łaskaw to pokazać z chęcią obejrzę elementowy łącznik foli kubełkowej z izolacją poziomą ściany i to jeszcze taki żeby wodę wypuścił

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

no to se popatrzyłem :)

SGL

Post autor: SGL »

Nie oczekuj od handlarza wentylacji mechanicznej cudów...

Ten człowiek nie ma nic do powiedzenia za wyjątkiem negowania wszystkiego co nie jest związane z WM.

TB nie posiada żadnych uprawnień budowlanych. więc jego rady są tak samo merytoryczne jak "rady" goździkowej.

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Czy ja powiedziałem że cudów oczekuję ?
tak se tylko leżącego kopię , a co nie wolno mi ???
nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni TB ginie gdy trzeba konkretów a ja tylko to podkreślam tak dla zasady

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Pokazywałem to już Panu wiele razy... nie dam się sprowadzić do poziomu debi..., tam mnie Szanowny Pan zapewne pokona . może Pan sobie popierać się z "projektantem dziurek do grawitacji i wentylowanych paroizolacji. nie będę przekonywał sfrustrowanych laików - bo to nie ma sensu. jak Panów nie nauczono fizyki tyle czasu, to i tak pozostało Panom wyłącznie szczekanie.
Z czego się bardzo cieszę Przy tak niskim poziomie Panów wiedzy wywoływanie frustracji to pikuś mały pikuś.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Żeby podyskutować trzeba coś umieć, a tak od lat takich laików wciągam nosem. Pozdrawiam

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

TB to zaiste musisz mieć kinol rozciągnięty - bo ja nie mały jestem.
Swoją drogą się zastanawiam czemu ten Twój kurnik na Bartyckiej nie jest wyizolowany tak jak sam zalecasz??
Oszczędności w firmie też powinny być w twoim interesie.
a co do poziomu trola
wypunktowałem Cię z jednego forum to i wypunktuję z drugiego zważaj z kim tańczysz i po odciskach nie deptaj :admin_patrzy:

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

lewą dziurką...

SGL

Jak lewą zatkasz wciągając MTW, prawą domyślam się "wciągniesz" mnie...a raczej zatkasz to ci nawet WM nie pomoże przed uduszeniem :lol:

btw: TB masz zgodę na używanie cudzych dzieł (fotografii, obrazków) do celów komercyjnych tj. umieszczania na swojej komercyjnej stronie www ? Takie "numery" zazwyczaj kończą się dużymi odszkodowaniami do zapłaty :lol:

ps czy ta nieekonomiczna i nie ocieplona szopa to twoja siedziba?
Obrazek

Faktycznie... bardzo dziwne zachowanie - doradzać wszystkim cudowne ocieplanie od środka a gniezdzić się w takim nieekologicznym, nieekonomicznym i nieenergooszczędnym baranku
8)

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

SGL pisze: ps czy ta nieekonomiczna i nie ocieplona szopa to twoja siedziba?
Obrazek

Faktycznie... bardzo dziwne zachowanie - doradzać wszystkim cudowne ocieplanie od środka a gniezdzić się w takim nieekologicznym, nieekonomicznym i nieenergooszczędnym baranku
8)
przeceniłeś TB
zabudowa kontenerów socjalnych tych z lat 70 chyba?
od środka płytą OSB obita
raptem może jakieś 20m2 powierzchni
i na upartego nawet ciężko znaleźć
na zapleczu od parkingu bodajże komputery czy kasy coś z tego asortymentu o ile dobrze pamiętam i o ile się nic nie zmieniło przez pół roku choć nie podejrzewam TB o wykupienie całej Bartyckiej w tym czasie :)

SGL

MTW pisze: przeceniłeś TB
zabudowa kontenerów socjalnych tych z lat 70 chyba?
od środka płytą OSB obita
raptem może jakieś 20m2 powierzchni
i na upartego nawet ciężko znaleźć
na zapleczu od parkingu bodajże komputery czy kasy coś z tego asortymentu o ile dobrze pamiętam i o ile się nic nie zmieniło przez pół roku choć nie podejrzewam TB o wykupienie całej Bartyckiej w tym czasie :)
Te baraki miał w swojej galerii w profilu (już zniknęło) - stąd podejrzenie że to jego "siedziba"... w końcu kto daje zdjęcia "cudzych" baraków jako reklamy... :lol:

MTW może nie doceniasz TB - pod tą osb pewnie jest ocieplenie "od środka" a cały barak pełni funkcję szczelnego klimatyzowanego "termosu" zgodnie z prawami obiawionymi zapisanymi w bibli "Fizyka Budowli" (bez autora, roku wydania i wydawnictwa).

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

może i jak twierdzi TB specjalnie techniczny nie jestem
ale różnicę między grubością ściany 5 a 35 cm jestem w stenie zauważyć gołym okiem , a szybę ma całkiem niemałą

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

stawiasz fundament ze szkła spienionego i zapomnij o mostku liniowym do gruntu , a ściana robi za stabilizator , na zasadzie zasobnika gromadzi ciepło i oddaje kiedy potrzebne.
Szanowny MTW zdaje sobie sprawę, że nie nie jest Pan techniczny i od dawna nie czytam Pana frustracyjnych złośliwości, ale na to starsze muszę odpowiedzieć bo to zagraża życiu. Fakt, że jednej osobie się udało ( na razie ) i jak to napisał, mi producent szkła piankowego : Let' s pray it will stay forever.

To materiał termoizolacyjny ( nie będę się już pastwił z której strony izolacja jest skuteczniejsza)
http://www.foamglas.co.uk/__/frontend/h ... 74&type=42
A nie konstrukcyjny.
Jego waga ( czarnego) to do 140kg/m3!!! Wytrzymałość na ściskanie od 8 do 30kg/cm 2 !!! Czyli od 15 do 4 razy mniej od cegły dziurawki. Szkło piankowe wytrzymuje od 5 do 50 cyklów zamrażania! Czyli bardzo słabo.
Opinia konstruktorów u nas :
Nie używa się płyt ze szkła piankowego zamiast litego fundamentu, tylko do jego izolacji.
Pan tak dalej doradza !!!

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

panie TB jako techniczny powinien pan sobie zdawać sprawę z faktu iż zmiana materiałów konstrukcyjnych nie leży w gestii inwestora ktoś to jeszcze musi zatwierdzić.
skoro postawiono jeden budynek na bloczkach ze szkła spienionego znaczy że się da
są inspektorzy nadzoru-konstruktorzy to oni będą podejmowali decyzję za lub przeciw w określonym przypadku przy czym główne znaczenie będzie miał ten określony przypadek .
taka jest między nami różnica ja nigdzie nie stwierdziłem że osoby uprawnione należy mieć w nosie , wręcz przeciwnie , można sporo w własnym wymarzonym budynku pozmieniać tylko trzeba to ustalić z osobą uprawnioną , która dokona stosownych obliczeń i adaptacji .
pan osoby uprawnione wyzywa od nieuków i zachęca do rezygnowania z ich usług co więcej do obłożenia mokrej ściany wełną żaden inspektor niezbędny nie jest czyli klienta ładujesz pan na minę bezpośrednio .
pańskie zacietrzewienie oznacza tylko to że za Chiny Ludowe nie ogarnia pan tematu panie TB

SGL

Obrazek

TB czy to jest twój barak? Wyjątkowo energooszczędny 8)

Dowiem się kiedyś jakie jest nazwisko autora wybitnej pozycji o nazwie "Fizyka budowli"?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundamenty”