Kamień dekoracyjny
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: Kamien dekoracyjny
wbij w allegro brzeszczot lub brzeszczot do wyrzynarki i sie pojawi .od 20 zl tak do 100.ale te za 20 to pewnie tandeta
Re: Kamień dekoracyjny
WItam,
zakupilem w OBI kamien dekoracyjny firmy STONE MASTER.
Kamien idzie na kawalek sciany o wymiarze 1,7m x 2m
Preferowany jest do tego kamienia specjalny klej tez tej samej firmy .
Gosc w OBI powiedzial mi zebym kladl ten kamien na klej montazowy ( taki w tubce jak silikon )
Kolega kladl miesiac temu tez podobny kamien i tez doradzal mi klej montazowy lub akryl.
Wczoraj zaczolem klejenie i na poczatku kamien zaczol odpadac. Jednak po takim minutowym dosciskaniu elementu do sciany zlapal klej i dzis rano jest super sztywno i dobrze doklejony.
Polozylem jednak tylko 2 rzedy i niewiem czy dalej klasc na ten klej montazowy czy jednak kupic klej ktory dedykuje firma SM ? Boje sie ze jak skoncz epo czasie ten klej montazowy straci swoje wartosci i kamien zaczne spadac?
Co polecacie? Prosze o pilna odpowiedz poniewaz chce dizs dlaej klasc kamien...
zakupilem w OBI kamien dekoracyjny firmy STONE MASTER.
Kamien idzie na kawalek sciany o wymiarze 1,7m x 2m
Preferowany jest do tego kamienia specjalny klej tez tej samej firmy .
Gosc w OBI powiedzial mi zebym kladl ten kamien na klej montazowy ( taki w tubce jak silikon )
Kolega kladl miesiac temu tez podobny kamien i tez doradzal mi klej montazowy lub akryl.
Wczoraj zaczolem klejenie i na poczatku kamien zaczol odpadac. Jednak po takim minutowym dosciskaniu elementu do sciany zlapal klej i dzis rano jest super sztywno i dobrze doklejony.
Polozylem jednak tylko 2 rzedy i niewiem czy dalej klasc na ten klej montazowy czy jednak kupic klej ktory dedykuje firma SM ? Boje sie ze jak skoncz epo czasie ten klej montazowy straci swoje wartosci i kamien zaczne spadac?
Co polecacie? Prosze o pilna odpowiedz poniewaz chce dizs dlaej klasc kamien...
Wystarczy zwykły klej elastyczny jak do fliz, tylko że on jest ciemny szary, ja układałem kamień biały więc użyłem jak polecił producent kleju gipsowego białego, wyszło świetnie, kamień kupiłem od producenta spod Krakowa, jego strona kamiendekoracyjny.pl.tl
ceny mają dużo niższe od dużych producentów a jakościowo niczym się nie różnią.
Foto z mojego saloniku, tak zamaskowałem drażniące mnie kable od tv
ceny mają dużo niższe od dużych producentów a jakościowo niczym się nie różnią.
Foto z mojego saloniku, tak zamaskowałem drażniące mnie kable od tv

-
Bartosz_KRM
- Początkujący

- Kontakt:
Osobiście polecam klej Adesilex P9 - do wyboru biały lub szary. Elastyczny, kleiłem już na nim nie jeden kamień , o różnych wymiarach ,grubościach i na różnych płaszczyznach.
W przypadku dużych kamiennych płyt ściennych użył bym Keraflex Maxi S1.
Pozdrawiam,
Bartosz
W przypadku dużych kamiennych płyt ściennych użył bym Keraflex Maxi S1.
Pozdrawiam,
Bartosz
Dobry polski klej do płytek-takiego czegoś nie ma! Tak samo jak farby,gruntu i wielu innych materiałów .Proszę mi wierzyć pracuje w niemczech w firmie budowlanej i niestety po paru latach stwierdziłem że jesteśmy w kraju oszukiwani "odchudzonymi" materiałami budowlanymi.Powiem więcej-kupując w niemczech w sklepach dla firm zapłacimy mniej niż u nas za tandetne materiały w znanych budowlanych sieciach handlowych.To by było na tyle.
-
Macieewopo
- Początkujący

Kupiłem kamień Loft Brick wspominanego producenta Stone master, niestety w sklepie nie mieli kleju polecanego... jakie macie doświadczenia z innymi klejami? Da radę czy się wstrzymac i szukać? Dodam że będę układał sam, chciałbym mieć pewność że klej utrzyma.
Też sam kleiłem. Używałem takiego: http://www.bruk-bet.pl/produkt/Klej-do- ... yjnego/294
Drugi rok wisi, bez uszczerbków.
Drugi rok wisi, bez uszczerbków.
W zeszłym roku zobaczyłam u siostry płytki firmy EL-DECOR.PL, a teraz robię remont i zamówiłam 20 m2.
Sama przyklejam te płytki, zgodnie z zaleceniem producenta, na klej do płyt g-k. W końcu te płytki są też z gipsu. Można na elastyczny klej do płytek, ale to trochę droższa opcja.
http://www.el-decor.pl/
Sama przyklejam te płytki, zgodnie z zaleceniem producenta, na klej do płyt g-k. W końcu te płytki są też z gipsu. Można na elastyczny klej do płytek, ale to trochę droższa opcja.
http://www.el-decor.pl/
Hej, klej do kamieni dobieram zawsze tataj : http://klink.pl/chemia-budowlana/kleje/
-
AdamKowalski
- Początkujący

W takich przypadkach najlepiej zdać się na to co proponuje producent wtedy masz praktycznie pewność, że grunty i kleje są typowo do tego produktu tylko że w marketach nie będziesz miał klejów producentów bo oni proponują swoje bo mają na nich większą marżę i bardziej im się opłaca wciskać słabą jakościowo chemię.
Lepiej kupić to co poleca producent możesz sobie porównać ceny chemii w markecie i tej co poleca Incana różnica cen nie bierze się z kapelusza, problem będzie po kilku latach jak zacznie odpadać ale to już będzie twoja wina bo na chemii się nie oszczędza bo to od niej zależy jak długo będzie dobry efekt.
Sprawdź sobie ceny w markecie i np przy pierwszym lepszym sklepie co ma ich towar razem z chemią http://efekciarnia.pl/279-incana niby droższy ale tu kupujesz jakość.
Lepiej kupić to co poleca producent możesz sobie porównać ceny chemii w markecie i tej co poleca Incana różnica cen nie bierze się z kapelusza, problem będzie po kilku latach jak zacznie odpadać ale to już będzie twoja wina bo na chemii się nie oszczędza bo to od niej zależy jak długo będzie dobry efekt.
Sprawdź sobie ceny w markecie i np przy pierwszym lepszym sklepie co ma ich towar razem z chemią http://efekciarnia.pl/279-incana niby droższy ale tu kupujesz jakość.
Wykończenia wnętrz to dla mnie pestka!
Ja niedawno dom sobie zrobiłem z wykorzystaniem kamienia elewacyjnego od firmy NEK -nowaerakamienia.pl. Efekt jest lepszy niż się spodziewałem, dom wygląda jak prawdziwa górska chata, gdzieś rodem z Alaski. Robi wrażenie, a koszty powiem szczerze, że były wręcz symboliczne.
-
perpektywiczny
- Zainteresowany

duzy wybor wysokiej jakosic kamienia ma w swojej ofercie bruk-bet, warto zerknac na ich strone internetowa
-
Ekspert Schodów KAMEX
- Aktywny

a może zamiast kamienia dekoracyjnego zastosować naturalny ? gładkie płyty granitu, marmuru czy piaskowca, różnorodna kolorystyka, świetne właściwości
I wszędzie można go stosować

co stosujecie do konserwacji kamienia ja preparaty z ofety Consila
Zamiast bawić się z rozrabianiem kleju do płytek ogarnij pianoklej. Robota idzie zdecydowanie szybciej i nie ma takiego syfu. Żona będzie zadowolona
Pianoklej nie przyrasta tak jak pianka montażowa, więc nic ci nie wypcha.