śmierdzący przewód wentylacyjny Sonolight
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
śmierdzący przewód wentylacyjny Sonolight
Witam.
pilne !!!
W trakcie montażu wentylacji z odzyskiem zauważyłem że ze sklepu internetowego w jakim kupiłem przewdoy otrzymałem dwa różne rodzaje rur, jedne to Sonoduct drugie Sonolight problem w tym że te drugie okropnie śmierdzą, a dokładnie wełna w nich zastosowana.
Sądziłem że ten zapach wywietrzeje po otwarciu kartonów ale utrzymuje się już pona tydzień (rura 10m leży rozwinięta w przewiewnym garażu). Boję się to montować żeby mi nie śmierdziało potem w pokojach, nie mam już jak wykorzystać go do wywiewów. Sprzedawca twierdzi że zapach zginie po kilku tygodniach.
Czy ktoś miał takie przewody czy ten zapach zniknie kiedyś zupełnie do końca ?
Nie wiem co dalej, wymienić jjuż nie mogę bo zgubiłem paragon zakupu
pilne !!!
W trakcie montażu wentylacji z odzyskiem zauważyłem że ze sklepu internetowego w jakim kupiłem przewdoy otrzymałem dwa różne rodzaje rur, jedne to Sonoduct drugie Sonolight problem w tym że te drugie okropnie śmierdzą, a dokładnie wełna w nich zastosowana.
Sądziłem że ten zapach wywietrzeje po otwarciu kartonów ale utrzymuje się już pona tydzień (rura 10m leży rozwinięta w przewiewnym garażu). Boję się to montować żeby mi nie śmierdziało potem w pokojach, nie mam już jak wykorzystać go do wywiewów. Sprzedawca twierdzi że zapach zginie po kilku tygodniach.
Czy ktoś miał takie przewody czy ten zapach zniknie kiedyś zupełnie do końca ?
Nie wiem co dalej, wymienić jjuż nie mogę bo zgubiłem paragon zakupu
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: śmierdzący przewód wentylacyjny Sonolight
Nie od dziś wiadomo, że chińczycy do różnych produktów dodają odpady, zamiast utylizować.
Sonolight to ten sam produkt co sonoduct tylko że chiński - sonoduct - turecki - cena chińskiego 4 zł/mb fi 100 mm , a sonoductu 6 zł. Co chińczycy "utylizowali" w eksportowanych przewodach trudno powiedzieć , w związku z tym -sonolighty mogą pachnieć różnie i nie wiadomo jak długo.
Sonolight to ten sam produkt co sonoduct tylko że chiński - sonoduct - turecki - cena chińskiego 4 zł/mb fi 100 mm , a sonoductu 6 zł. Co chińczycy "utylizowali" w eksportowanych przewodach trudno powiedzieć , w związku z tym -sonolighty mogą pachnieć różnie i nie wiadomo jak długo.
Kupiłeś po prostu złe przewody. Najlepsze są w przewody.net PL. Ja z tamtą kupuje przewody od zawsze i jeszcze nigdy się nie zawiodłam:)
całe szczęście sprzedawca uznał reklamację i wymieni na Sonoduct
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jeżeli były pomieszane to chińskie można było dać na wywiewie, ale jak wymienił... wcisną komu innemu!
heh: D generalnie miałem 4 kartony po 10m każdy, z tego 1 karton to był Sonoduct.
Wymieniłem 2 kartony a jeden Sonolight zużyłem właśnie na wywiewy, za kilka dni dokończe instalację i przedstawię wyniki. Sam jestem ciekawy jak to będzie działać.
Od razu powiem że estetom może się to niepodobać
Wymieniłem 2 kartony a jeden Sonolight zużyłem właśnie na wywiewy, za kilka dni dokończe instalację i przedstawię wyniki. Sam jestem ciekawy jak to będzie działać.
Od razu powiem że estetom może się to niepodobać
-
MrRemigiusz23
- 1 - ostrzeżenie!
Ja kiedyś miałem podobny problem jak kupowałem na allegro. Wtedy znalazłem sklep przewody.net.pl i wszystko było ok...