Opinie na temat kabin prysznicowych firmy OMNIRES

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Selena28
Początkujący
Początkujący

Opinie na temat kabin prysznicowych firmy OMNIRES

Post autor: Selena28 »

Witam!
Chciałabym poznać Państwa opinie na temat kabin prysznicowych firmy OMNIRES.
Szukałam opinii w necie lecz nie znalazłam ani jednej.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek info
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
perjon
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: Opinie na temat kabin prysznicowych firmy OMNIRES

Post autor: perjon »

Dla mnie przy wyborze kabiny najważniejsze są wózki czyli jakość ich wykonania i najlepiej podwójne u góry i minimum pojedyncze na dole , bo to jest część która decyduje o awaryjności kabiny . Dopiero po tym na plan idzie wygląd. Jeżeli kabina z wyglądy jest super a nie spełnia moich wymogów technicznych to jej nie polecam klientowi. http://kanremo.wordpress.com/
Pozdrawiam

bongodemon
Początkujący
Początkujący

Re: Opinie na temat kabin prysznicowych firmy OMNIRES

Post autor: bongodemon »

Witam
Mam kabinę Health z firmy Omnires i użytkuję ją intensywnie od 3 lat ( 4 osobowa rodzina). Wygląda i działa jak nowa. Przed zakupem oglądałem wiele kabin różnych producentów i porównałem kabinę Health do innych. Kabina jest produkowana w Chinach i Omnires umieszcza taką informację na opakowaniu w odróżnieniu od wielu firm, które również sprowadzają kabiny z Chin a na opakowaniach są naklejki, że zostały wyprodukowane w Polsce.
Kupując kabinę proponuję zwrócić uwagę na kilka szczegółów:
- w większości kabin szyby mają grubość 4-5 mm w Health 6mm,
- rolki górne po których przesuwa się szyba są najczęściej pojedyncze, w Health podwójne,
- górne wózki jezdne w większości kabin są zrobione z plastyku w Health metalowe.
-na dole przy drzwiach są suwaki, które pozwalają na błyskawiczne zdjęcie drzwi i wyczyszczenie kabiny w trudniej dostępnych miejscach.
- kabina Health ma bardzo mocne profile z polerowanego aluminium i certyfikaty bezpieczeństwa CE ( hartowane szkło)
- ma ładne i wygodne uchwyty i jest prosta w montażu ( montaż zajął mi ok 1,5 godziny)

Kupując kabinę należy zwrócić uwagę w sklepie na elementy które opisałem i podjąć samemu decyzję bo wiele kabin wygląda na pierwszy rzut oka bardzo podobnie a sprzedawcy często nie informują o szczegółach od których zależy jakość.
Pozdrawiam
PS. Osobiście uważam że kabiny Omniresu mają najlepszy stosunek ceny do jakości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”