komin w scianie a drzwi

Przystępując do budowy, marzymy o idealnym domu. Niestety realia często są inne, a błędy budowlane są zmorą wielu inwestorów. Poradź się jak uniknąć błędów, na co zwrócić uwagę i co zrobić, żeby Twój dom rzeczywiście był idealny.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

nika1981
Początkujący
Początkujący

komin w scianie a drzwi

Post autor: nika1981 »

Witam,planuje wybic drzwi do pokoju w scianie nosnej.Są teraz w bardzo nie praktycznym miejscu.[przy drzwiach wyjsciowych a ja bym je chciała miec od przedpokoju] W tym miejscu w którym bym je chciała wywalic jest akurat komin [ nieużywany bo się dawno temu murarzowi o jeden komin za dużo postawiło] .Komin trzy komorowy szerokosci jakis 80cm [akurat jak na drzwi]ja tak mysle .Niestety mój tata stwierdził że tu drzwi nie można zrobic bo jest owy komin w tym ,,felernym miejscu,, ja natomiast sądze wprost przeciwnie.Dom jest pietrowy ja zajmuje parter dziadki góre.Proszę o porade.

SGL

Re: komin w scianie a drzwi

Post autor: SGL »

Ingerencje w elementy konstrukcyjne np w ściany nośne wymagają projektu opracowanego przez uprawnionego konstruktora

nika1981
Początkujący
Początkujący

Dziękuję bardzo ale nic mi ta odpowiedz nie pomogła.Chciałam tylko wiedziec czy można kuc w takiej sytuacji czy lepiej dac spokój.

SGL

Post autor: SGL »

Wersja dla osobnika mającego problemy z czytaniem ze zrozumieniem:

jest projekt -> można kuć
nie ma projektu -> nie można kuć

nika1981
Początkujący
Początkujący

no trzeba mi to było od razu prosto napisac bo budowlaniec to ze mnie żaden dzięki.

adam_50
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: adam_50 »

SGL pisze:Ingerencje w elementy konstrukcyjne np w ściany nośne wymagają projektu opracowanego przez uprawnionego konstruktora
I nie zapominajmy o pozwoleniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Błędy budowlane”