brak projektu kanalizacji-pomocy

Wszystko o kanalizacji i odwodnieniu. Dział poświęcony poradom na temat najnowszym rozwiązaniom technologicznym związanymi z kanalizacją, drenażem i oczyszczaniem ścieków.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

GREGOR__Z
Aktywny
Aktywny

Re: brak projektu kanalizacji-pomocy

Post autor: GREGOR__Z »

Gybym miał kupe pieniędzy to zapłaciłbym dla firmy i postawiliby mi cały dom od a o z. Niestety nie będę tłumaczył i opisywał mojej sytuacji żcyciowej ale niestety tak wyszło że stary dom musiałem wyburzyć z przyczyn ode mnie niezależnych. Niestety nie mam aż tak dużo pieniędzy żeby od razu postawić nowy dom i żeby wynajmować ekipy budowlane. Jeżeli dla kogoś moje pytania są głupie to poprostu niech nie odpowiada ale wydawało mi się że to forum jest dla wszystkich czyli dla amatorów jak i profesjinalistów którzy ewentualnie mogą wesprzeć innych swoimi doświaczeniami.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: brak projektu kanalizacji-pomocy

Post autor: Bolas »

Choć pozornie instalacje kanalizacyjne to żadna filozofia to zagłębiając się w szczegóły można popełnić masę błędów. Nie jesteśmy wróżkami żeby cie nakierować na dobrą drogę. My wiedzy nie wyczytaliśmy fachu nauczyło nas lata doświadczenia. Nie wszystko znajdziesz w książkach. Jeżeli chcesz to możesz zrobić instalację tak jak czujesz a nóż widelec wyjdzie elegancko. Jeżeli nie to zamontujesz pod zlewami napowietrzacze i jakoś wybrniesz z problemu. Zatkanie rury fi 160 tamponami zajęłoby kilka miesiączek więc się nie przerażaj. Masz materiał to się zmobilizuj i baw w hydraulika. Wyjdzie będziesz "bohaterem w swoim domu" nie wyjdzie będziesz miał pretensję do siebie samego. Ja po 3 ekipie od murowania sam zacząłem murować choć wiem że ściany nie trzymają pionu a kamienie mają nierówne fugi to jestem zadowolony że nie zapłaciłem ani grosza murarzom którzy po kilkunastoletniej praktyce niewiele lepiej ode mnie murowali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanalizacja i odwodnienia”