Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.
w takim razie po co jest ten wypust wody ? z tego co zauważyłem wypuszcza wode na zewnątrz przy szybkim otwarciu zawory ktory jest przed nim czyli przy uderzeniu ciśnienia zgodzę się że jest to zawór zwrotny ale nie wydaje mi sie żeby był on antyskażeniowy mniej wiecej wiem jak działa i gdzie sie go montuje ale chodzi mi o dokładne zastosowanie. o jakies konkretne dane
Jest to tzw izolator przepływów zwrotnych. Ulepszona wersja zwykłego zaworu antyskażeniowego. Używane są do zabezpieczenia sieci wodociągowych przed wtórnym zanieczyszczeniem spowodowanym wystąpieniem przepływów zwrotnych. Składają się z dwóch zaworów zwrotnych i komory pośredniej, w której w momencie wystąpienia przepływu zwrotnego tworzy się przerwa powietrzna oddzielająca strefę zasilania i odpływu.
Tu masz dokładną budowę bardziej zaawansowanego izolatora: http://antyskazeniowe.pl/2011/02/budowa ... zeniowych/