witam
proszę o informacje ile tak mniej więcej kosztuje doprojektowanie przydomowej oczyszczalni ścieków
uzgodniłam z projektantem jakąs cene za adaptacje projektu gotowego bez przyłączy aby szybciej uzyskać pozwolenie na budowę
od samego początku wiedział że nie mam kanalizacji i że będe zmuszona do wykonania szamba albo przydomowej oczyszczalni i składając dokumenty o pozwolenie na budowe taką oczyszczalnie mi doprojektował i stwierdził na koniec że to koszt 1000 zl?
czy to nie za dużo bo cena jest troszke z kosmosu
bardzo prosze o podanie realnych kosztów
ile za doprojektowanie przydomowej oczyszczalni sciekow???
-
magdalena1
- Początkujący

Re: ile za doprojektowanie przydomowej oczyszczalni sciekow?
Jak dla mnie cena w normie. Ceny za projekty są różne zależnie od regionu. Różnice mogą wynosić kilkaset złotych.
wiwa
-
magdalena1
- Początkujący

ale tutaj chodzi wylacznie o to aby z juz gotowego projektu czyli z rury kanalizacyjnej skierowac ja do gotowej oczyszczalni a nie gotowej kanalizacji??
-
SGL
Tyle ile dany projektant sobie zażyczy... na tej samej zasadzie płacisz u fryzjera, dentysty, optyka, murarza etc, etc...magdalena1 pisze:witam
proszę o informacje ile tak mniej więcej kosztuje doprojektowanie przydomowej oczyszczalni ścieków
Jeżeli jesteś za biedna aby skorzystać z danego usługodawcy to szukasz tańszego (jeżeli taki istnieje - tylko "taniość" przeważnie z czegoś wynika...).
Acha i o cenę zawsze pytamy przed zleceniem a nie "po".
Widać dla Ciebie cena 1000 zł (czyli kwota za którą można kupić conajwyżej najtańszą nową lodówke lub 175 litrów ropy) jest z kosmosu...stwierdził na koniec że to koszt 1000 zl?
czy to nie za dużo bo cena jest troszke z kosmosu
bardzo prosze o podanie realnych kosztów
Realne koszty o które pytasz to kilka groszy za toner do drukarki, kilkanaście groszy za karki A4 oraz kilka złotych za prąd użyty przy projektowaniu (zużyty na oświetlenie miejsca pracy, włączony komputer i drukarkę).
To ile ktoś chce zarobić na sprzedaniu SWOJEJ wiedzy nie powinno cie interesować - nie stać cię (??? przy budowie domu za min 300 tys zł ???) na 1000 zł to szukaj tańszego, powodzenia.