Witam,
Ja aktualnie jestem na etapie zamykania stanu surowego

Projekt jest fantastyczny, prawdę mówiąc z żoną ponad pół roku szukaliśmy czegoś co nas by zadowoliło w 100% i ten projekt spełnił praktycznie wszystkie nasze oczekiwania.
Co do zmian/rozwiązań/problemów - większych modyfikacji nie robiliśmy, przede wszystkim zrównaliśmy wszystkie okna - niektóre miały rozmiary wzięte niewiadomo skąd. Dobudowaliśmy kilka ścianek działowych między salonem i kuchnią, żeby bardziej zamknąć kuchnię - jest strasznie na przestrzał zrobiona. Jeśli chodzi o schody - mi się akurat ich położenie całkiem podoba - co zmieniliśmy to nie robimy ich betonowych tylko drewniane, tak więc na chwilę obecną na piętro trzeba wchodzić po drabinie

góra praktycznie zostawiona bez zmian. Przy budowie na pewno trzeba bardzo zwrócić uwagę na dach - przy murowaniu nie było większych problemów (nic z czym dobra ekipa sobie nie poradzi) jednak przy dachu wyszło sporo niedoróbek projektowych. Nie wszystkie lukarny są pomierzone, balkon w sypialni małżeńskiej wychodzi taki że nie da się na nim stanąć, słupy podtrzymujące kalenicę potrafią wyjść na środku holu

ale drobne modyfikacje konstrukcyjne rozwiązują te problemy. Co do małej przestrzeni gospodarczej... w praktyce wcale nie jest taka mała. Zwłaszcza że dochodzi spora część garażu którą można wykorzystać do niecnych celów

też się przez chwilę zastanawialiśmy na podpiwniczeniem ale nikt nie potrafił sensownie zejścia usytuować więc daliśmy sobie spokój - zresztą jest też dostępna ogromna przestrzeń strychowa więc można to jakoś sensownie na pewno wykorzystać.
Co jest najlepsze w tym projekcie... TARAS jest genialny, w połowie zadaszony, każdy kto przychodzi na budowę jest zachwycony! dodatkowo zamiast kominka na tarasie wymurowaliśmy grilla z wędzarką - myślę że to o wiele praktyczniejsze rozwiązanie.
Jeśli ktoś jest zainteresowany zdjęciami ze stanu surowego to mogę podesłać na maila.