Ratunku! izolacja papy po wichurze z 18 na 19 stycznia...
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ratunku! izolacja papy po wichurze z 18 na 19 stycznia...
Witam jestem nowy na forum ale prosze o pomoc. 5 lat temu mialem ocieplany dach i kladzioną papę. Niestety polecona firma okazala sie partaczami... dach zerwal wiatr w trakcie wichury... zostala stara papa. nie wiem co zrobic poniewaz stara izolacja papą jest nieszczelna, cały czas pada deszcz, nie zapowiada się by miało byc sucho, a chcialbym jakos zaimpregnowac dach. myslalem nad abizolem lub dysperbitem... proszę o pomoc w wyborze, lub o podsunięcie pomysłu, bior ąc pod uwagę ograniczone fundusze oraz brak odpowiednich warunków do poprawnego kladzenia papy... Z gory dziękuje za odpowiedz...
Srodki konserwujące pape mogą nie pomóc.szczególnie jak jest mokro.Pozostaje palnik żeby osuszyć powierzchnie i położyć zapobiegawczo pape termozgrzewalną v60s37 najtańszą ok 6-7zl za metr do wiosny powinna wytrzymać . Co do przesmarowania szybko schnącymi środkami są emalit bv grunt firmy vedag lub sandroplast także simplast primer firmy icopal .Jestem zwolennikiem smarowania powierzchni suchej i nie wierze za bardzo w napisy typu nadaje sie rownież na mokre powierzchnie.Serdeczne wspołczucia i życzę słonecznej pogody. Witek z Poznania.