Jak zabezpieczyć okna przed włamaniem?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Zenek Debeściak
Jak zabezpieczyć okna przed włamaniem?
Na co lepieju wydać pieniądze?
1 - na instalację alarmową wewnątrz mieszaknia "zabezpieczającą" przestrzeń przy ścianie na której sa okna - blok, osiedle strzeżone przez ochroniarzy emerytów. Instalacja alarmowa połączona z centralką ochroniarzy chorych na reumatyzm. Koszt 2500 zł.
2- wymiana okuć w oknach na antywłamaniowe lub wyposarzenia ich w klamki z kluczykami. Okna są trzy, parter przy gruncie. Koszt - ????
Którą opcje byście mi polecili. Zaznaczam, że okna już mam zamontowane a mi chodzi o skuteczność zabezpieczenia i w grę wchodza tylko te dwie opcje. Dzięki.
1 - na instalację alarmową wewnątrz mieszaknia "zabezpieczającą" przestrzeń przy ścianie na której sa okna - blok, osiedle strzeżone przez ochroniarzy emerytów. Instalacja alarmowa połączona z centralką ochroniarzy chorych na reumatyzm. Koszt 2500 zł.
2- wymiana okuć w oknach na antywłamaniowe lub wyposarzenia ich w klamki z kluczykami. Okna są trzy, parter przy gruncie. Koszt - ????
Którą opcje byście mi polecili. Zaznaczam, że okna już mam zamontowane a mi chodzi o skuteczność zabezpieczenia i w grę wchodza tylko te dwie opcje. Dzięki.
-
Zenek
Chodzi mi o to, czy jak zamontuję te klamki z kluczykiem to mogę spać równie spokojnie jak gdybym wybrał opcję z alarmem za 2500 zł. A jeśli alarm jest lepszy, to czy jest to rozwiązanie na tyle lepsze, że warto za nie zapłacić 2,5 tys? Ile kosztują takie klamki - plus/minus bo pojęcia nie mam zielonego czy to 10 zł czy 100 za sztukę.
-
Zenek
-
Gość
Witam
Jak piszesz "ochroniarzy chorych na reumatyzm" to wyrażnie wskazujesz że nie ufasz w to rozwiżanie i jak je wybierzesz to będziesz miał spokojny sen???
klamka z przyciskiem to ok.30zł z kluczykiem ok.60zł
Alazm z jednej strony jest pewniejszy, a z drugiej pokazuje złodziejom ze jesteś bogatszy
pozdrawiam
Jak piszesz "ochroniarzy chorych na reumatyzm" to wyrażnie wskazujesz że nie ufasz w to rozwiżanie i jak je wybierzesz to będziesz miał spokojny sen???
klamka z przyciskiem to ok.30zł z kluczykiem ok.60zł
Alazm z jednej strony jest pewniejszy, a z drugiej pokazuje złodziejom ze jesteś bogatszy
pozdrawiam
-
Zenek
No i właśnie o to pytam. Dzięki. Nad alarmem się zastanawiam, bo nie chcę, żeby mi ktoś się po domu pętał, choć wynieśc ode mnie można tylko starą lodówkę i telewizor. Ale chyba jednak wybiorę klamki na kluczyk, mam naprzeciwko okna, okna moich sąsiadów, może na ich spostrzegawczość "w razie czego" lepiej liczyć niż na alarm.
A czy taka klamka zabezpiecza przed włamaniem przez wypchnięcie okna (podobno akcja trwa 2-3 sekundy i okno otwarte)? Podobno tak się często włamują i nawet ubezpieczyciel nie chce nic słyszeć, bo po takim "wypchnięciu" okno wygląda jakby wogóle właściciel mieszkania nie zamknął go przed wyjściem z domu. Słyszałem w telewizji, ze każde standardowe okno z jedną klamką można tak otworzyć. Czy kamka i kluczyk sa lekarstwem.
A czy taka klamka zabezpiecza przed włamaniem przez wypchnięcie okna (podobno akcja trwa 2-3 sekundy i okno otwarte)? Podobno tak się często włamują i nawet ubezpieczyciel nie chce nic słyszeć, bo po takim "wypchnięciu" okno wygląda jakby wogóle właściciel mieszkania nie zamknął go przed wyjściem z domu. Słyszałem w telewizji, ze każde standardowe okno z jedną klamką można tak otworzyć. Czy kamka i kluczyk sa lekarstwem.
-
Gość
witam
napewno nie klamka z kluczykiem nic nie zmienia w samym mocowaniu okna ani w jego zamykaniu, jest to tylko blokada przed obrotem klamki i jednocześnie przed podniesieniem mechanicznym (częsty sposób włamywania się ) listwy zamka.
Czemu się upierasz przy kluczyku? moim zdaniem przycisk jest lepszy!!!
pozdrawiam
napewno nie klamka z kluczykiem nic nie zmienia w samym mocowaniu okna ani w jego zamykaniu, jest to tylko blokada przed obrotem klamki i jednocześnie przed podniesieniem mechanicznym (częsty sposób włamywania się ) listwy zamka.
Czemu się upierasz przy kluczyku? moim zdaniem przycisk jest lepszy!!!
pozdrawiam
1. folie antywłamaniowe
2. klamki antywłamaniowe z zamkiem
3. okucia okien antywłamaniowe
4. czujnik kontaktronowy + czujnik wstrząsowy na każde okno
5. czujnik zbicia szyby
więcej informacji na stronie
otech warto wiedzieć
2. klamki antywłamaniowe z zamkiem
3. okucia okien antywłamaniowe
4. czujnik kontaktronowy + czujnik wstrząsowy na każde okno
5. czujnik zbicia szyby
więcej informacji na stronie
otech warto wiedzieć
okucia czy alarm???
Witam!
Coś drogi ten alarm jak na mieszkanie, za 2500, to robię alarmy do domków, w mieszkaniu to jesli ma pan telefon, to centrala CA-6 z powiadomieniem telefonicznym, + 4 czujniki, zasilacz, obudowa, klawiatura i syntezer i oczywiście sygnalizatory to z robocizna koszt około 2000 złoty i w razie nieobecności telefon dzwoni, czy to do emerytów, czy do pana na komórkę.
Coś drogi ten alarm jak na mieszkanie, za 2500, to robię alarmy do domków, w mieszkaniu to jesli ma pan telefon, to centrala CA-6 z powiadomieniem telefonicznym, + 4 czujniki, zasilacz, obudowa, klawiatura i syntezer i oczywiście sygnalizatory to z robocizna koszt około 2000 złoty i w razie nieobecności telefon dzwoni, czy to do emerytów, czy do pana na komórkę.
Zapraszamy na stronę digtel.pl, oraz do korzystania z forum technicznego, wszystkie uwagi mile widziane. Administrator
Na sąsiada to bym zbytnio nie liczył , chate mi obrobili a sąsiedzi nic nie słyszeli , miałem alarm montować ale mi szkoda kasy było . Po włamie kasa się od razu znalazła ale złodziej już nie chciał przyjść . Mam okna z mocowaniami antywyważeniowymi , z tym sobie nie poradzili więc okno wybili i weszli i żaden sąsiad nie słyszał jak szyby tłukli . Teraz alarm mam z powiadomieniem na mój telefon komórkowy . Tyle że alarm sie czasem bez powodów załącza ( przeciąg , pająk lub większa mucha na czujce ) . Ale te mocowania antywyważeniowe do dobry dodatek do okna , przynajmniej złodziejowi trochę czasu schodzi - może w tym czasie ktoiś coś usłyszy lub zobaczy i zareaguje ?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
NajlepszeZabezpieczenia
- Początkujący

- Kontakt:
Najpewniejsze zabezpieczenia antywłamaniowe
Witam,
Do zabezpieczeń majątku przed włamaniem polecałbym produkty niemieckiej firmy Burg Wachter, która produkuje szeroką gamę produktów z zakresu zabezpieczeń domu, firmy, pojazdów.
Nowością są zamki elektroniczne do drzwi - na kod lub pilota!
Super mocne kłódki do zabezpieczeń drzwi
Szeroka gama produktów z zakresu zabezpieczeń okien a także skrzynki na listy, zapięcia rowerowe i wiele innych. Zapraszam do największego sklepu z zabezpieczeniami antywłamaniowymi!
Do zabezpieczeń majątku przed włamaniem polecałbym produkty niemieckiej firmy Burg Wachter, która produkuje szeroką gamę produktów z zakresu zabezpieczeń domu, firmy, pojazdów.
Nowością są zamki elektroniczne do drzwi - na kod lub pilota!
Super mocne kłódki do zabezpieczeń drzwi
Szeroka gama produktów z zakresu zabezpieczeń okien a także skrzynki na listy, zapięcia rowerowe i wiele innych. Zapraszam do największego sklepu z zabezpieczeniami antywłamaniowymi!