Pytanie laika...o prad przemysłowy
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Pytanie laika...o prad przemysłowy
A wiec, mam na działce już skrzynkę i nie wiem czy sie zdecydować na prąd przemysłowy czy od sąsiada, mam z energetyki wniosek i musze dać odpowiedz. Mam zamiar na wiosnę zacząc od fudamentów przez mury po dach i okna a w roku 2013 wiosna zaczac w srodku. Jak myślicie co bedzię korzystniejsze? energetyka czy sąsiad?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
elpapiotr
Re: Pytanie laika...o prad przemysłowy
Witam.
Widzę, że się już pozmieniało.
http://www.forumbudowlane.pl/vt/29409/0 ... ze-o-pomoc
Nie ma prądu przemysłowego w tym przypadku. Jest tzw. taryfa za energię elektryczną.
C na potrzeby budowy (budowlana) i G dla gospodarstw domowych.
Od sąsiada taniej, ale ... nielegalnie.
Widzę, że się już pozmieniało.
http://www.forumbudowlane.pl/vt/29409/0 ... ze-o-pomoc
Nie ma prądu przemysłowego w tym przypadku. Jest tzw. taryfa za energię elektryczną.
C na potrzeby budowy (budowlana) i G dla gospodarstw domowych.
Od sąsiada taniej, ale ... nielegalnie.
Proszę to fotografia 
czerwone slupki to granica

czerwone slupki to granica
-
elpapiotr
Witam.
To w końcu dogadaliście się z sąsiadem ?
To w końcu dogadaliście się z sąsiadem ?
Czyli tak, z sąsiadem dogadalem sie ze moge przesunać skrzynkę lecz na moj koszt <dowiadywałem że to ok. 500zł> ale wlasnie interesuję mnie czy lepiej już zamówić prad na budowę czy użyczać od sasiada?
Od sąsiada taniej, ale "gorszej" jakości
Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym, którzy nie umieją latać
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
rozwiń myśl
Ciekawe jak długo sąsiad pozwoli Ci korzystać ze swojego gniazdka .,,
I żeby nie okazało się później że będziesz musiał troszkę poczekać na przyłącze , jak Ci się odmieni lub sąsiadowi
I żeby nie okazało się później że będziesz musiał troszkę poczekać na przyłącze , jak Ci się odmieni lub sąsiadowi
To może ktoś mi wytłumaczy jaka jest różnica miedzy prądem przemys. a zwykłym i jakie śa róznice w cenne. i dlaczego sie starac o przemysłowkę albo dlaczego lepiej nie?
Niech Pan pójdzie do dostawcy energii w swoim regionie i się Pan wszystkiego dowie od A do Z.
Ci ludzie tam pracują po to aby obsługiwać klienta , Pan w przyszłości na pewno będzie, więc wszystko Panu wyjaśnią
Ci ludzie tam pracują po to aby obsługiwać klienta , Pan w przyszłości na pewno będzie, więc wszystko Panu wyjaśnią
Ale wiecie jak z nimi jest! wolałbym aby ktoś na forum się wypowiedział.....
pozdrawiam
pozdrawiam