jeszcze raz dzięki za informacje
Wymiana przewodu łączącego instalację z siecią energetyczną
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Wymiana przewodu łączącego instalację z siecią energetyc
Oki, dzięki za informacje, jednakże już pewne doświadczenie posiadam w sprawach urzędowych, więc takie rzeczy tylko na piśmie, bo potem okazuje się że nie ma osoby odpowiedzialnej za to czy tamto
)
Re: Wymiana przewodu łączącego instalację z siecią energetyc
Można było dzięki temu zamienić kable niskiego napięcia, na dużo tańsze kable średniego napięcia. Taką stację zamówiłem poprzez serwis www.elektrobud.pl. Warto sobie przejrzeć, podają konkretne wyliczenia co do tego ile można zaoszczędzić. Ja jestem bardzo zadowolony z przeniesienia stacji transformatorowej z zewnątrz do środka.
-
Andżelika123
- Początkujący

Re: Wymiana przewodu łączącego instalację z siecią energetyczną
Dzień dobry, mam podobny problem chodzi o wymianę przewodu od słupa energetycznego do tzw masztu. Energetyka twierdzi że to należy do mnie pomimo faktu że brak jest zacisków i nie można stwierdzic dokładnie gdzie kończy się ich kabel a gdzie zaczyna się mój. Czy mogę zrobić coś w takiej sytuacji. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje dodam że wymiana jest konieczna ponieważ w słupa który stoi na podwórzu uderzył piorun a ten zniszczył komin i tzw zero na przewodach