Krany?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Krany?
Na pewno nie inwestowałbym w żadne krany z czujnikami itp., najlepiej klasyczne z uchwytem do regulacji ciśnienia i temperatury wody. W celach oszczędnościowych można zastosować na końcu perlator.
Polecam bezdotykową baterię fińskiego producenta Oras. Bateria jest bardzo prosta w użyciu, działa, tylko wtedy kiedy podsuniesz pod nią ręce. Zużywa bardzo mało wody. http://www.youtube.com/watch?v=61J7cxLmJRk
Można też zainwestować w ten sam model, tylko wyposażony w rączkę Bidetta, która ma rózne dodatkowe funkcje. Zobacz filmik: http://www.youtube.com/watch?v=RephIkUPtfQ
Ja mam taka i jest super praktyczna bo zastępuje mi bidet.
Można też zainwestować w ten sam model, tylko wyposażony w rączkę Bidetta, która ma rózne dodatkowe funkcje. Zobacz filmik: http://www.youtube.com/watch?v=RephIkUPtfQ
Ja mam taka i jest super praktyczna bo zastępuje mi bidet.
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

A moim zdaniem kran powinien być przede wszystkim praktyczny i głównie tym bym się sugerował. Szukaj promocji w sklepach internetowych,tam masz największy wybór.
Zainwestuj w baterie dobrej firmy.zamontuj zawory z filtrami i nie daj sie nabrac na cud-wynalazki.Jak napisał wczesniej kolega wystarczy,że zamontujesz perlator tzw. eco.Powoduje on zwiekszenie napowietrzenia strumienia wody a co za tym idzie automatyczne zmniejszenie zuzycia o nawet 50%/ Taki perlator kosztuje ok 20 zł.Baterie na czujnik maja kilka wad.Sa duzo drozsze od standardowych( kiedys widzialam obliczenia jednego z forumowiczow,ze zakup takiej baterii zwroci mu sie po ok 6 latach.Do tego czasu bateria zapewne nie bedzie juz sie do niczego nadawala chociażby ze względu na osadzający się w niej kamień.),woda leci tylko wtedy kiedy rece trzymasz bezposrednio pod sama bateria.aby opłukać maszynkę do golenia musisz wsadzic pod nia raczke.Poza tym jest bardzo irytujaca jesli musisz zrobic mala przepierke;)
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Podstawowa sprawa to to aby był praktyczny i nie rozchlapywał wody poza umywalkę.
Wybierając akcesoria wybierzmy takiego samego koloru (najlepiej firmy) aby wszystko nam ładnie pasowało.
Wybierając akcesoria wybierzmy takiego samego koloru (najlepiej firmy) aby wszystko nam ładnie pasowało.
Baterie Hansgrohe są jak najbardziej ok, trwałe i porządne. Wydaje mi się, że byłby to sensowny wybór, tym bardziej że w lazienkaplus.pl można je teraz kupić dość tanio.
Jest jeszcze jedna rzecz na która ostatnio zwróciła uwagę jedna z klientek.Klasa głośności-akustyczna baterii.Warto kupować te z I i II klasy.
Jest jeszcze jedna rzecz na która ostatnio zwróciła uwagę jedna z klientek.Klasa głośności-akustyczna baterii.Warto kupować te z I i II klasy.
Hej mysle ze baterie z perlatorem sa dla ciebie dobrym rozwiazaniem ! :)Perlator to zakończenie wylewki specjalnymi otworami, przez które przepływająca woda zostaje napowietrzona. Powstaje wówczas miły dla oka efekt zwiększenia objętości oraz masaż strumieniem wody. Montując baterie z perlatorami, zużywamy od 15 do 30% mniej wody., mimo iż wydaje się, że z baterii wypływa jej tyle samo. Nie da się ukryć, że jest to istotny argument ekonomiczny i ekologiczny.Flipos pisze:Wymieniam krany w łazience. Czy polecacie jakieś praktyczne, oszczędne?
pozdrawiam