Z czego zbudować płaski dach?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Z czego zbudować płaski dach?
Płaski dlatego że chciał bym po nim chodzić i np. robić tam imprezy ze znajomymi. Porostu wylać tak jak robi się strop w domu i pokryć płytkami czy czymś. Czy moze innaczej. Taki strop to chyba wy przeciekał podczas deszczu czy śniegu
-
SGL
Re: Z czego zbudować płaski dach?
Samowolka budowlana wybudowana bez wymaganego prawem projektu będzie przeciekać na 100%.
SGL pisze:Samowolka budowlana wybudowana bez wymaganego prawem projektu będzie przeciekać na 100%.
Nie prawda!!!
Będzie przeciekać na 66,666%
Albo jak ktoś woli:
Będzie dobrze na 33,333%
Owe stwierdzenie popieram panującym na forum przekonaniem że 2/3 polskich fachowców to partacze wzięci z pierwszej łapanki, którzy przypadkowo poszli w "budowlankie". Że nie wspomnę o stojącym nad nimi figurancie z pieczątką za 1000zł(kierownik budowy) ha ha ha
strop ze spadkami, rynny, odpowiednie obróbki, folia w płynie, papa, i td
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Zrób jak taras. Nie zapomnij o barierce
Jan.
Hmmm no powiem szczerze, że jeżeli coś jest zrobione niezgodnie z wymogami prawa na 100% jest złe. W budownictwie jest za dużo prawnych regulacji, które blokują rynek, na którym pewnie większość z nas zarabia.SGL pisze:Samowolka budowlana wybudowana bez wymaganego prawem projektu będzie przeciekać na 100%.
Samowolka budowlana wykonana przez fachowca jest lepsza od "wymaganego prawem projektu" robionego przez partacza
Dura lex sed lex
Pozdrawiam
http://e-nobi.pl
nobi coś w tym jest, projekt nie gwarantuje że tak będzie dobrze, już różne debilstwa widziałem i wszystko pod nadzorem inspektorów
Dzięki za odpowiedzi.
-
jakaizolacja_pe_el
- Początkujący

Zbuduj go z betonu, następnie wynajmij firmę mającą doświadczenie w wykonywaniu izolacji i odprowadzeń wody z takiego dachu, gdyż izolacja będzie tu kluczowa.
Jeżeli planujesz robić imprezy na dachu to zrób krok dalej i zafunduj sobie ogród na dachu. Trawnik, leżaczki, krzaczki i twoi goście będą zachwyceni.
Kilka podpowiedzi:

Jeżeli planujesz robić imprezy na dachu to zrób krok dalej i zafunduj sobie ogród na dachu. Trawnik, leżaczki, krzaczki i twoi goście będą zachwyceni.
Kilka podpowiedzi:

-
SGL
Jak zwykle masz rację w 100%drab pisze:nobi coś w tym jest, projekt nie gwarantuje że tak będzie dobrze, już różne debilstwa widziałem i wszystko pod nadzorem inspektorów
Bez wymaganego obowiązującym prawem projektu szanse "że będzie dobrze" są równe ZERA - na szczęście w wypadkach samowoli budowlanej całą odpowiedzialność za swoje debilizmy weźmie uskuteczniający samowolę budowlaną.
Biorąc pod uwagę iż płaskie dachy są jednym z trudniejszych tematów do poprawnego zaprojektowania a jeszcze trudniejszym do wykonania - szansa na wykonanie bez projektu i bez jakiegokolwiek doświadzczenia (i narzędzi) jest równa ZERU.
Ps... organizacja "imprezy na dachu" = obciążenie tłumem ludzi... są duże szanse na katastrofę budowlaną i konsekwencje karne.
Patałachy "doradzajcie" tak dalej... może ktoś dzięki waszym "radom" zginie...
Sgl.skończ juz tak pier...ić . piszesz jakieś pier... i już nie jesteś tak śmieszny jak kiedyś. Przy takich stropach pracowałem jako dziecko ,teraz mnie trochę nudzą jak twoje posty .
sgl czytaj od początku i myśl zanim odpowiesz bo bzdury wychodzą z twojej interpretacji
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Marcinie z tym dzieckiem to przesadziłeś troszeczkę. Jan.
W okresie wakacji dzieciaki chwytają się różnych prac, budowa jest jednym z takich miejsc gdzie można sobie zarobić parę groszy zwłaszcza jak w domu sie nie przelewa. Nie ukrywam że sam jako dziecko szukałem grosza na budowach.
Znam kilka samowolek budowlanych które stoją,nie ciekną i sie nie walą. Śmieszą mnie odpowiedzi typu jak nie ma pieczątki to będzie cieknąć.
Znam kilka samowolek budowlanych które stoją,nie ciekną i sie nie walą. Śmieszą mnie odpowiedzi typu jak nie ma pieczątki to będzie cieknąć.