wytrzymałość stropu DMS

Stropy są jednym z najważniejszych elementów konstrukcyjnych, które oddzielają kondygnacje budynku. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak zbudować, wyciszyć i ocieplić strop koniecznie zapoznaj się z tym działem.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

okm
Początkujący
Początkujący

wytrzymałość stropu DMS

Post autor: okm »

Małe pytanko wynikajace z watku ktory zalozylem wczesniej. jaka jest nosnosci stropu DMS??? Nadmienię że wylałęm suchy beton ok 5-7 cm. narazie jest ok ale mysle o wzmocnieniu tego stropu, moze tasmami weglowymi. znacie moze inne rozwiazanie aby wzmocnic taki stropu???

Awatar użytkownika
Robert79
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: wytrzymałość stropu DMS

Post autor: Robert79 »

Udaj sie po ekspertyze do specjalisty, niczym ten twoj strop spadnie ci na głowe, trudno trzeba odzałować troche grosza

Dociazyłes strop nie majac jakiego kolwiek podparcia w ekspertyzie teraz po nocach spac nie mozesz.

Dołoz teraz jeszcze meble i bedziesz miał Antresole - bedzie cool

P.S.
Ja rozumiem ze wszyscy chca miec wszystko za darmo ale bez przesady, na forum to mozna zapytac czym sciany zagruntować ............

Zaraz tu pewnie wyskoczy Czesław " fafowiec" i napisze ze nosnosc ten strop to ma na pewno duza.
PROFESJONALNE USŁUGI REMONTOWO - BUDOWLANE

okm
Początkujący
Początkujący

Re: wytrzymałość stropu DMS

Post autor: okm »

a wiec jestem po kolejnej wizycie konstruktora.... ten chyba najbardziej ludzko podszedł do temu, bez straszenia i wymądrzania. powiedział, że oczywiscie błąd z tym dociążeniem ale jakos temu zaradzimy. kazał narazie porobić nawiercenia w posadzce na strychu (według jego rysunku) i jakas chemia (ma podac jaką) wklejać pręty stalowe tak aby połączyć nadbeton (ten nowy) ze starym stropem, po takim złączeniu beda razem te powloki wspolpracować i ma to jakoby zwiększyc nośność stropu. chce porobić jeszcze odkrywki w stropie i jezeli bedzie klawiszowanie to w krytycznych miejscach wstawic kaze dwuteowniki (przekroje poda). i tyle w temacie....moze bedzie dobrze
po drugie dolewka betonu obciazyla strop w granicach normy tzn ok 120-130 kg na m2 wiec jezeli nic nie bede robil to tez bedzie dobrze ale ze chce miec na gorze sypialnie to bedziemy wzmacniach strop.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Stropy”