Pęknięty strop POMOCY
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Pęknięty strop POMOCY
Witam mam zamiar kupić mieszkanie w bloku 4 piętrowym, jednak nie pokoji mnie pęknięcie na suficie na łączeniu płyt betonowych idzie przez sufit widoczna szrama a przy początku ściany jest małe pękniecie na około pól centymetra a długie na pół metra nie wiem czy nie jest to niebezpieczne????
Podaje link do zdięcia
http://img502.imageshack.us/img502/5863/dsc00531xm.jpg
Podaje link do zdięcia
http://img502.imageshack.us/img502/5863/dsc00531xm.jpg
Re: Pęknięty strop POMOCY
Raczej wygląda to na rysę w tynku.
Estetyczne to nie jest ale strop na głowę nie zleci, budynek stoi lat .... ??
Estetyczne to nie jest ale strop na głowę nie zleci, budynek stoi lat .... ??
Z 40 wiem że można to zakryć ale się trochę przeraziłem nie znam się na budowlance.
Re: Pęknięty strof POMOCY
sztuką będzie znaleźć mieszkanie w bloku w którym takowego pęknięcia nie będzie
nic ci na głowę nie spadnie, przy remoncie sobie to pęknięcie zlikwidujesz
chodź po czasie i tak w 90 % masz szanse je ponownie ujrzeć 
-
SGL
Re: Pęknięty strof POMOCY
To nie jest żadne pęknięcie tynku.
Strzelony jest strop i nie wróży to nic dobrego - trzeba by zrobić wizję lokalną i dokładnie określić przyczynę pęknięcia.
Strzelony jest strop i nie wróży to nic dobrego - trzeba by zrobić wizję lokalną i dokładnie określić przyczynę pęknięcia.
-
Koniu123on
- Początkujący

To chyba dość powszechne zjawisko, że płyty stropowe mają tendencje do rysowania... tylko pytanie czy ta "rysa" powstała na łączeniu płyt czy to poważniejszy problem.
Koniu123
-
SGL
Po co pytasz? Wystarczy spojrzeć na zamieszczone zdjęcie - to nie jest zarysowanie płyty stropowej na łączeniu prefabrykatów. Strop jest pęknięty i to bardzo nieładnie tzn. niebezpiecznieKoniu123on pisze:To chyba dość powszechne zjawisko, że płyty stropowe mają tendencje do rysowania... tylko pytanie czy ta "rysa" powstała na łączeniu płyt czy to poważniejszy problem.
Niestety niezbędna jest ekspertyza rzeczoznawcy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam