Czym pomalować dach?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Czym pomalować dach?
Kupiłam dom - prawie 15-letni i wyremontowałam, jestem teraz na etapie kończenia. Potrzebuję wiedzieć czym pomalować mój dach. Od razu zaznaczam, że nie mam o tym zielonego pojęcia. Dach jest z jakiejś blachy / metalu częściowo podniszczony.
Od znajomych dowiedziałam się że dachy można malować i nie trzeba kłaść na nowo, czy to prawda?
Ktoś już ma w tym praktykę?
Od znajomych dowiedziałam się że dachy można malować i nie trzeba kłaść na nowo, czy to prawda?
Ktoś już ma w tym praktykę?
Re: Czym pomalować dach?
Witam
Przede wszystkim proszę o informację w jakim celu chce Pan malować dach. Czy chodzi tylko i wyłącznie o estetykę, aby odnowić jego kolor czy może chodzi o izolację aby go uszczelnić.
Rozumie, że dom jest z blachy tj. blachodachówka, trapezowa lub na rąbek? tak?
Pozdrawiam
Przede wszystkim proszę o informację w jakim celu chce Pan malować dach. Czy chodzi tylko i wyłącznie o estetykę, aby odnowić jego kolor czy może chodzi o izolację aby go uszczelnić.
Rozumie, że dom jest z blachy tj. blachodachówka, trapezowa lub na rąbek? tak?
Pozdrawiam
dokładnie tak - blachodachówka. funkcja - czyli zabezpieczająca i oczywiście estetyczna.
Tak, ale czy dach jest uszkodzony? Przecieka? Ponieważ nie wiem czy istnieje potrzeba zabezpieczenia.
-
gra001gra001
- nawrócony - nie spamuje
Jezeli blacha to najlepszyym rozwoiazaniem sa powoki Noxyde
to 2 w 1
zapewniaja wodoszclnosc i chronia metal przed rdza
to 2 w 1
zapewniaja wodoszclnosc i chronia metal przed rdza
-
Przemek
cieszymy sie że w sprawach pomalowania dachu mamy fachowca do pomocy na forum budowlanym