Panele podłogowe a krzywe podłoże.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Panele podłogowe a krzywe podłoże.
Witam panów specjalistów. Chciałbym się dowiedzieć czy można położyć panele na krzywej podłodze? Tzn. chodzi mi o to, że pod te panele położe jeszcze coś takiego: http://tnij.org/piankapodpanele. Czy ta 'pianka' tak jakby zniweluje te nierówności? Chcę położyć panele typu click-clack czyli te na które nie nakłada się kleju. Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam za jakiekolwiek błędy w pisowni. 
Re: Panele podłogowe a krzywe podłoże.
Przepraszam, nie napisałem tego wcześniej ale podłoga jest drewniana więc samopoziomem tego nie wyrównam. Mam zrywać całą podłogę? Jeśli tak to co położyć na tą podłogę po zerwaniu starej?
-
bs-twojstyl
- Początkujący

- Kontakt:
nie jestem specjalista w tej dziedzinie ale kładłem panele sam w paru pomieszczeniach i zasiegałem języka u specjalistow. Co polecaja wszyscy i po sprawdzeniu "nawslasnej skórze" także polecam podłoże pod panele tzw. eco. Wyglada to jak sprasowana rozdrobniona tekstura. Dostępna jest w paru grubościach wiec jeżeli podłoże nie jest jakoś przerażająco "dziurawe" (w granicach 1-3cm) to właściwości tego podłoża, wywyższające sie nad gabkami z tworzywa, formuje sie samo i samoczynni wypełnia dziury i nierówności. poprostu tu sie bardziej sprasuje, tu nadmiar "odplynie" w nieubytek itp... a druga sprawa to o wiele lepiej wyglusza podłoge. np przy upadku szpliki nie slychac tego pietro nizej jak to ma miejsce przy twprzywie.
Jeśli tak to świetnie, zależało mi też na tym żeby pokój był jak najlepiej wyciszony i to zdaje się spełniać wszystkie moje wymogi. Dziękuje za odpowiedź. 
nierówne podłoże z desek możn adość łatwo wyrównać poprawiając regulując legary pod deskami, na to wystarczy położyć piankę i juz spokojnie można prezjść do paneli. za dudnienie czy pukanie w panelach odpowiada właśnie podłoże no i jakość tychże, także tu nie pwoinno sie oszczędząc, tylko wybrac coś solidniejszego jak balterio, qqs, itp.