schody z drewna czy betonowe?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
bodziu
Re: schody z drewna czy betonowe?
Zerknijcie sobie na te schody - http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria
Uważam, że wyglądają znacznie korzystniej niż betonowe
Uważam, że wyglądają znacznie korzystniej niż betonowe
Ja jestem za drewnianymi, osobiście wydają mi się bardziej eleganckie. kiedy remontowaliśmy ostatnio dom korzystałem z usług firmy http://www.otoschody.pl/schody-okragle,5,3.html i jestem bardzo zadowolony z ich usług.
Moim osobistym faworytem, są w obecnej chwili schody szklane na wylewce betonowej;) Ja swoje zrobiłem jak na zdjęciu i koszt nie był w cale taki wysoki, a dzięki podświetleniu za pomocą LEDów w nowoczesnym domu robią piorunujące wrażenie;) 

Witam,
od niedawna jestem właścicielem dębowych schodów, zakupionych w Łodzi w salonie przy Castoramie, chyba ul. Wydawnicza. Solidne i w miarę szybko wykonane. Zdjęcia prześlę później
od niedawna jestem właścicielem dębowych schodów, zakupionych w Łodzi w salonie przy Castoramie, chyba ul. Wydawnicza. Solidne i w miarę szybko wykonane. Zdjęcia prześlę później
-
schody-drewniane
- Początkujący

- Kontakt:
Dobór konstrukcji schodów udależniony jest najczęściej od projektu domu. Ten wybiera się na wstępnym etapie realizacji inwestycji.
Obecnie często wykonuje się schody na konstrukcji własnej z uwagi na ich lekki wygląd, niemniej jednak odpowiednio wykonane schody na beton niczym nie odbiegają od tych pierwszych.
Zapraszam do zapoznania się z galerią schody z drewna gdzie zobaczyć można przeróżne realizacje, zarówno na konstrukcji własnej jak i na betonie.
Wybór należy do Państwa, natomiast decyzja powinna być podjęta w trakcie projektowania domu.
W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.
Obecnie często wykonuje się schody na konstrukcji własnej z uwagi na ich lekki wygląd, niemniej jednak odpowiednio wykonane schody na beton niczym nie odbiegają od tych pierwszych.
Zapraszam do zapoznania się z galerią schody z drewna gdzie zobaczyć można przeróżne realizacje, zarówno na konstrukcji własnej jak i na betonie.
Wybór należy do Państwa, natomiast decyzja powinna być podjęta w trakcie projektowania domu.
W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.
AZH Usługi Stolarskie
-
koniszewski01
- Początkujący

Jak najbardziej schody drewniane - nie tylko są cieplejsze ale i bezpieczniejsze (w razie np. upadku).'
Do tego wyglądają znacznie efektownej - schody betonowe z płytek etc kojarzą mi się tylko z budynkami użyteczności publicznej........więc jeśli chcesz aby było przytulnie to tylko drewniane!
Do tego wyglądają znacznie efektownej - schody betonowe z płytek etc kojarzą mi się tylko z budynkami użyteczności publicznej........więc jeśli chcesz aby było przytulnie to tylko drewniane!
Zobacz sobie ile kosztują schody z drewna jako samonośne a ile kosztują schody z betonu a potem obłożenie je drewnem.
-
magnumopus88
- Początkujący

lepiej zrobic schody drewniane samonosne. bo nie ma takiej ekipy ktora wyleje idealnie rowne schody betonowe. Ja mam schody drewniane modułowe z firmy stairscenter, do tego kupilem u nich drzwi i kasety do drzwi przesuwnych, prezentuja sie niesamowicie. jestem z nich bardzo zadowolony, teraz przymierzam sie do kupna u nich schodów spiralnych zewnetrznych.
Ja mimo wszystko polecamschody drewniane, patrząc na cenę i porównując z efektem jaki tworzą.
Jak udało mi się dowiedzieć w firmie z podanego linka to ceny od 5 tyś - te bardziej wypasione podchodzą pod 20 tyś.
Jak udało mi się dowiedzieć w firmie z podanego linka to ceny od 5 tyś - te bardziej wypasione podchodzą pod 20 tyś.
Stawiam na betonowe. Beton to beton. Może nie jest efektowny tak jak drewno ale na pewno trwalszy. Gdybym patrzył na efektowność to drewniane. Ale zawsze byłem pragmatykiem i beton wydaje mi się lepszy.
-
mieszkanie1
- Aktywny

zdecydowanie drewniane. Po pierwsze są lżejszą konstrukcją po drugie zajmują mniej miejsca a po trzecie są dużo ładniejsze i przyjemniejsze w korzystaniu no i tańsze :)
-
CiekaweLampy
Ja także podzielam tą opinię,jeżeli już to tylko i wyłącznie schody z drewna,które beda się elegancko prezentować. Beton na dłuższą metę tak naprawdę nic nam nie daje.
Moim zdaniem nie ma tak wielkiej różnicy, ale jest zasadnicza różnica w "naturalności" wyglądu schodów w domu i połączeniem wystroju w jedną całość.
-----
kieliszki
kosze na śmieci
patelnie ceramiczne
-----
kieliszki
kosze na śmieci
patelnie ceramiczne