zgadzam sie z UNICOM ze teraz nawet jak sie bierze fachowca to i tak trzeba patrzec na rece co robi bo jak sie odwrocisz to cos "przekabinuje"...
jeszcze raz dziekuje za porady
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Pewnie. Pokaż mi przy okazji przewód RJ45, bo ja nie znam, a chciałbym poznać.Elpapiotr czasami pomoze ale tez sawsze krytykuje jak sie cos samemu robi.
Przecież pisałem w swoim pościeUNICOM pisze:Panie elpa jak inaczej mozna zrobic instalacje na gniazdka w pokoju???
Tak więc odpowiedziałem na pytanie.Wysłany: 16.11.2011, 18:27
Temat postu: Re: instalacja na poddaszu
Panowie niestety elpapiotr ma racje , kurde nie wystarczy poczytac fora by stac sie fachowcem - praktyka , praktyka i jeszcze raz praktyka poparta oczywiscie gruntowna wiedza.elpapiotr pisze:Witam.Pewnie. Pokaż mi przy okazji przewód RJ45, bo ja nie znam, a chciałbym poznać.Elpapiotr czasami pomoze ale tez sawsze krytykuje jak sie cos samemu robi.
Widzę, że teraz inwestor lepiej się zna na robocie, sądząc po Waszych wypowiedziach.
Czyja wina, że "fachowcy" sknocili robotę ?
Obopólna -
- Inwestora, że nie zażądał referencji.
- Wykonawcy - "fachofca"
Wolny rynek namnożył "elekryków", którzy przy okazji kafelkowania "wrzucają"
parę przewodów w ścianę, łączą z instalacją istniejącą nowe przewody nie bacząc, z jakimi je łączą.
Wytrzyma 3-4 lata a po "fachofcu" ślad zaginął.
Wówczas hasło "ratuj" jest na porzadku dziennym.
Przecież w Polsce mamy samych fachowców - jedna połowa to elektrycy, druga to lekarze.
Trzeciej nie ma. A z prądem nie ma żartów. Inwestor-znawca może puścić chałupę z dymem. Czyja wina wówczas ? Moim zdaniem w 70 % UNICOM.
PS. A zegar na forum nie został przestawiony, jak sądzę.
Kod: Zaznacz cały
Wolny rynek namnożył "elekryków", którzy przy okazji kafelkowania "wrzucają"
parę przewodów w ścianę, łączą z instalacją istniejącą nowe przewody nie bacząc, z jakimi je łączą.
W takim razie należy napisać sprostowanie :siamer pisze:jako laik eletryki wytlumacze Panu co to RJ45, jest to kabel do polaczenia routerow, modemow