Całkowity koszt dachu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Całkowity koszt dachu
Witam , mam pytanie odnośnie całkowitego kosztu budowy dachu dla domu w bergeniach
http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/ ... 31f76,1073
Kubatura drewna na więźbę - 11 m3
Powierzchnia dachu - 320 m2
koszt blachy za metr - 40 zł
interesuje mnie całkowity koszt za robocizne, rynny, folie, drewno, materialy , blacha itd .
projekt wykonywany w wojewodztwie świetokrzyskim
http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/ ... 31f76,1073
Kubatura drewna na więźbę - 11 m3
Powierzchnia dachu - 320 m2
koszt blachy za metr - 40 zł
interesuje mnie całkowity koszt za robocizne, rynny, folie, drewno, materialy , blacha itd .
projekt wykonywany w wojewodztwie świetokrzyskim
Kantor41
-
SGL
Re: Całkowity koszt dachu
Zamów sobie płytę z kosztorysem z tej strony... Dowiesz się ile kosztuje robocizna do tego dachu.
Ale po co? Można przecież wyżebrać na forum...
Widze ze masz jakies problemy emocjonalne . Myslisz ze ten ich Warszawski kosztorys ma sie jakos do mojego miasta ? A moze masz 15 lat i ci sie fora pomylily z " jak zbudowac dach z klockow lego " i nie rzebram bo mam juz ekipe ale chce sie dowiedziec czy troche nie przeginaja ..
Kantor41
Zapros lokalne firmy - wycenia ci ten dach
PROFESJONALNE USŁUGI REMONTOWO - BUDOWLANE
SGL pisze:Zamów sobie płytę z kosztorysem z tej strony... Dowiesz się ile kosztuje robocizna do tego dachu.
Przepraszam że odejdę od sedna tego tematu, ale z tym żebraniem to się powtarzasz szanowny SGL, prezentujesz cwaniacką postawę, kompletnie odbiegającą od idei każdego forum.
-
SGL
Warszawski ? Opracowywaniem kosztorysów bawie się od kilkunastu lat i pierwszy raz słyszę o takim "cenniku"Kantor41 pisze:Myslisz ze ten ich Warszawski kosztorys ma sie jakos do mojego miasta ?
Przeginają przeginają... muszą przeginać skoro kwestionujesz wycene ICH pracy.Kantor41 pisze:... i nie rzebram bo mam juz ekipe ale chce sie dowiedziec czy troche nie przeginaja ..
Zakup sobie sknero kosztorys (z cennikami "świętokrzyskimi" - życzę powodzenia) i porównaj jak bardzo ... in plus albo bardziej in minus.
Jeżeli ciebie nie stać na ekipę którą masz to poszukaj tańszej...
A jaka jest "idea" forum? Dostać za darmo to za co powinno się zapłacić tzn za czyjąś pracę???? Nic dziwnego że wszyscy żebrają a jakoś rzetelnej "pomocy" z nikąd nie widaćRacek pisze:SGL pisze: Przepraszam że odejdę od sedna tego tematu, ale z tym żebraniem to się powtarzasz szanowny SGL, prezentujesz cwaniacką postawę, kompletnie odbiegającą od idei każdego forum.
Oczekiwałem raczej że na forum wejdzie ktoś kto albo robi dachy i powie mi np że cytuje :
"cześc mam firme co robi dachy kompleksowo i za ten dach zgodzilbym sie za np 20000 zł robota plus twoje materialy ok 30000 zł "
albo cytuje :
' cześć budowałem właśnie dom o podobnej kubaturze dachu tez z blachodachowki i za wszystko wyszlo mi powiedzmy 50000 zł (robocizna i materialy ) "
ale dla takiego SGL co mowi ze żebram , to zbyt trudne wiec nie wiem po co sie wogóle udziela
nie chce nic za darmo ale ciezko pracuje i nie mam zamiaru wyrzucac kasy od tak widzi misie...
jak jestes nadziany albo masz tate co ci nabija kieszenie to luz mozesz nawet znalesc sobie najdrozszego wykonawce i niech sobie robi bo bedzie najładniej !!!
Dla przykładu kilka firm robiło mi wycene fundamentów , stropów , scian , ogółem wszystko do dachu i ceny wachają sie od 25000 do 50000 rozumiem ze jestes [...] to wziołbys sobie za 50000 zł bo wkońcu cenisz ich prace , ale ja wole zaplacić 30000 zł za rownie dobrze wykonaną robote i miec 20000 np na okna .
"cześc mam firme co robi dachy kompleksowo i za ten dach zgodzilbym sie za np 20000 zł robota plus twoje materialy ok 30000 zł "
albo cytuje :
' cześć budowałem właśnie dom o podobnej kubaturze dachu tez z blachodachowki i za wszystko wyszlo mi powiedzmy 50000 zł (robocizna i materialy ) "
ale dla takiego SGL co mowi ze żebram , to zbyt trudne wiec nie wiem po co sie wogóle udziela
nie chce nic za darmo ale ciezko pracuje i nie mam zamiaru wyrzucac kasy od tak widzi misie...
jak jestes nadziany albo masz tate co ci nabija kieszenie to luz mozesz nawet znalesc sobie najdrozszego wykonawce i niech sobie robi bo bedzie najładniej !!!
Dla przykładu kilka firm robiło mi wycene fundamentów , stropów , scian , ogółem wszystko do dachu i ceny wachają sie od 25000 do 50000 rozumiem ze jestes [...] to wziołbys sobie za 50000 zł bo wkońcu cenisz ich prace , ale ja wole zaplacić 30000 zł za rownie dobrze wykonaną robote i miec 20000 np na okna .
Kantor41
-
SGL
Cytuję:
"...i nie rzebram bo mam juz ekipe ale chce sie dowiedziec czy troche nie przeginaja .."
Masz ekipę ? To na jakiej podstawie ją wybrałeś?
Jeżeli ją wybrałeś to teraz im zapłać tyle na ile się umówiliście a nie szukaj czy przypadkiem ktoś zrobiłby jeszcze taniej... Acha i cena w budownictwie nie jest najważniejszym czynnikiem decydującym o wyborze wykonawcy
"...i nie rzebram bo mam juz ekipe ale chce sie dowiedziec czy troche nie przeginaja .."
Jeżeli ją wybrałeś to teraz im zapłać tyle na ile się umówiliście a nie szukaj czy przypadkiem ktoś zrobiłby jeszcze taniej... Acha i cena w budownictwie nie jest najważniejszym czynnikiem decydującym o wyborze wykonawcy
-
SGL
Cytuję:
ps. głupie i prostackie ataki personalne zachowaj dla siebie...
ps. głupie i prostackie ataki personalne zachowaj dla siebie...
Wiem że cene nie jest wyznacznikiem i nie tylko w budownictwie ale wszedzie
korzystam z forum gdyż pracuje od 8 do 20 wiec nie mam za wiele czasu jezdzic po miescie za firmami i chcialem sie troche obyc na necie , może ktoś już robił podobny budynek , może coś mi doradzi z tym dachem
korzystam z forum gdyż pracuje od 8 do 20 wiec nie mam za wiele czasu jezdzic po miescie za firmami i chcialem sie troche obyc na necie , może ktoś już robił podobny budynek , może coś mi doradzi z tym dachem
Kantor41
-
SGL
Nie masz czasu latać za wykonawcami??? To sobie zatrudnij Inwestora Zastępczego.Kantor41 pisze:Wiem że cene nie jest wyznacznikiem i nie tylko w budownictwie ale wszedzie
Powtarzam - skoro już masz zatrudnioną ekipę to o co ci chodzi? Zatrudniłeś pierwszego lepszego ??? Przecież sam piszesz o wyborze wśród kilku - zatrudniłeś to im teraz uczciwie zapłać.
Ps. Czy w świętokrzyskim są jakieś inne ceny na paliwo, żywność, odzież itp? Jeżeli nie to z jakiego powodu miałyby być inne ceny na usługi budowlane? Pytam z czystej ciekawości...
-
ekipamazowsze
- Początkujący

Jeżeli, ktoś potrzebuje dachu na Mazowszu i chce wycenę to proszę śmiało pisać. Po przesłaniu nam projektu lub po pomiarze zrobionym przez naszego pracownika z przyjemnością zrobimy wycenę. Nie pobieramy za to opłat.
wycena.dach@gmail.com.
TRYBUD
wycena.dach@gmail.com.
TRYBUD
witam wszystkich czy ktos by mi mögl powiedziec jaki jesz kosz zrobienia poddasza ,dom ma 10x10 zerwanie starego dachu,zrobienie dziury w stropie na schody i dach dwuspadowy o powierzchni 140 m2.Czy ktos wie jaki to jest calkowity kosz?
-
SGL
Otwórz sobie kosztorys inwestorski i przeczytaj kwotę.
Nie ma kosztorysu ? zamów sobie.
Nie ma kosztorysu ? zamów sobie.
Nie zamawiaj żadnego podejrzanego kosztorysu
Ja Tobie powiem za darmo że całkowity koszt to 100000zł.
pozdrawiam
pozdrawiam