siatka do styropianu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
siatka do styropianu
witam! jestem nowy na tym forum. mam pytanie dotyczace zatapiania siatki. a mianowic ja polozylem pierw siatke a pozniej ja zatarlem klejem, a podobno ma byc na odwrot. jakie beda tego skutki? mam nadzieje ze mi to nie odpadnie gdyz sciana jest wysoka n 9m. czekam na wasze opinie i pozdrawiam
Re: siatka do styropianu
To jeszcze zależy od warstwy kleju jaką położyłeś ale generalnie tak się nie robi ,o czym już wiesz. W ten sposób zatarta siatka powinna odejść przy dużej wilgotności powietrza ale to nie jest reguła . Osobiście tego nie sprawdzałem bo tak nie kładłem siatki . Jeżeli warstwa kleju jest cienka to nie widzę tego kolorowo.
Pozdrawiam
http://kanremo.wordpress.com/
Pozdrawiam
http://kanremo.wordpress.com/
sciana jest zachodnia i jest narazona na duz ilosci deszcu i sniegu
czyli co lepiej to zerwac i zrobic odnowa
czyli co lepiej to zerwac i zrobic odnowa
Błąd w sztuce.
Siatka powinna zawsze byc wtopiona w klej. A zatem najpierw klej nakladany pacą zębatą o wysokości zęba 10-12mm a potem wtapiamy siatkę. Nadmiar kleju powinien starczyc na prawidłowe zatopinie siatki. Siatka położona najpierw powinna być zerwana. Lepiej to zrobić teraz - mniejsze koszty. Po położeniu masy koszty rosną drastycznie!
Siatka powinna zawsze byc wtopiona w klej. A zatem najpierw klej nakladany pacą zębatą o wysokości zęba 10-12mm a potem wtapiamy siatkę. Nadmiar kleju powinien starczyc na prawidłowe zatopinie siatki. Siatka położona najpierw powinna być zerwana. Lepiej to zrobić teraz - mniejsze koszty. Po położeniu masy koszty rosną drastycznie!
Pozdrawiam,
P_S_O
P_S_O
Prawdopodobnie Ci to popęka, wiem coś o tym poniewarz robiliśmy takie poprawki po innej firmie.
Może po pękać, może spaść tym bardziej jeżeli piszesz, że ściana jest narażona na wilgoć. Oczywiście lepiej zrobisz jak zerwiesz od razu i wykonasz prawidłowo.
Pozdrawiam
e-nobi.pl
Pozdrawiam
e-nobi.pl