Ogrzewanie w domu pasywnym
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Domy pasywne dają możliwość zmniejszenia zapotrzebowania na ciepło do minimum przy jednoczesnym utrzymaniu komfortu... Przeczytaj temat >>
Redakcja
Kto pisze takie głupoty. W tym artykule jest głupota na głupocie. Masakra
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Ogrzewanie w domu pasywnym
Kominek na biomasę, granulat... ( zużywające 1-2 tony paliwa, piece akumulacyjne ??? nagrzewnica 1-2kW w domu izolowanym tak by zużywał 15kWh/m2 rocznie? Autor faktycznie nie wie co pisze!
Witam Panie Jakubie W. jak myślę nie wymyślił pan niczego a jedynie spisał to z artykułu Autor: Piotr Konopka
Zdjęcia: Velux
Data publikacji: 19.04.2011 jeżeli się mylę proszę o burę , przeproszę jeżeli nie punkt dla mnie ,, i bardzo proszę w tekscie nawet chociażby kolegi zrobić poprawki które nieco inaczej mają się z rzeczywistością w domach właśnie pasywnych a zapewne inaczej będzei dla tych co to dopiero chcą taki dom wybudować,, przykro mi ale odsyłam do literatury fachowej nie do sloganów ściągniętych z plotek i wydziwnień ,, z poważaniem Maciej Witczak
Zdjęcia: Velux
Data publikacji: 19.04.2011 jeżeli się mylę proszę o burę , przeproszę jeżeli nie punkt dla mnie ,, i bardzo proszę w tekscie nawet chociażby kolegi zrobić poprawki które nieco inaczej mają się z rzeczywistością w domach właśnie pasywnych a zapewne inaczej będzei dla tych co to dopiero chcą taki dom wybudować,, przykro mi ale odsyłam do literatury fachowej nie do sloganów ściągniętych z plotek i wydziwnień ,, z poważaniem Maciej Witczak
eco
Witam wszystkich,
ktoś kiedyś napisał na forum, że Polacy w budownictwie mają kilka lat świetlnych zapóźnienia do Niemców,ale ja uważam że jest to trochę miej.
Poz.
Janek
ktoś kiedyś napisał na forum, że Polacy w budownictwie mają kilka lat świetlnych zapóźnienia do Niemców,ale ja uważam że jest to trochę miej.
Poz.
Janek
-
magdalena28
- Początkujący

Jestem zaskoczona faktem, że w domach pasywnych roczne zużycie energii sięga tylko 15 kWh m2 za rok. Na pewno wiąże się to z dużymi oszczędnościami - sama od niedawna myślę nad wybudowaniem takiego domu, ale to na razie tylko plany
. Chciałabym wybudować dom w stylu domu pasywnego H8 ze strony http://domy.procyon.com.pl/ Może kiedyś mi się uda 
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Jak będziesz bardziej aktywna w zamieszczaniu linków reklamowych, to pewnie Ci się uda za 2 500 lat zarobić na własny dom.
Znam bardzie efektywne sposoby zarabiania.
Niestety wymagają większego wysiłku umysłowego.
Znam bardzie efektywne sposoby zarabiania.
Niestety wymagają większego wysiłku umysłowego.
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.
Jak już chwalmy się nadziejami to ja mam nadzieję wygrać w lotka choć nie zrzucam się na wygraną w żaden sposób po prostu mam nadzieję znaleźć kupon i to właśnie z duuuuużą wygraną.