drzwi łazienkowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
drzwi łazienkowe
Czy Państwa zdaniem otwory w drzwiach łazienkowych to przeżytek, nowa era to drzwi podcięte?????
-prospektdrzwi.pl
-prospektdrzwi.pl
Re: drzwi łazienkowe
I tak i nie.
Czesto otwory nie maja prawa byc w drzwiach lazienkowych , kiedy mamy wewnatrz piecyk gazowy.
Pozostaje nam wtedy albo podciecie albo kratka. Osobiscie wole ladna kratke z nierdzewki niz otwory lub podciecie
Czesto otwory nie maja prawa byc w drzwiach lazienkowych , kiedy mamy wewnatrz piecyk gazowy.
Pozostaje nam wtedy albo podciecie albo kratka. Osobiscie wole ladna kratke z nierdzewki niz otwory lub podciecie
Pozdrawiam Kalcia
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Kratka wykonana na zamówienie zwiększa koszt całej stolarki. Podcięcie robi się w cenie.
-
BartŁomiej
- Początkujący

Osobiście uważam, że do łazienki najlepsze. są pełne drzwi jedynie z małym oknem http://drzwiwewnetrzne.net.pl/wp-conten ... /09/03.jpg tak żeby było widać czy ktoś jest.
Kratka wentylacyjnych w drzwiach łazienkowych kojarzy mi się z wczesnym dzieciństwem w PRL'u
Kratka wentylacyjnych w drzwiach łazienkowych kojarzy mi się z wczesnym dzieciństwem w PRL'u
-
Robert_Antczak
- Zainteresowany

Witam,
wentylacja w drzwiach łazienkowych jest niezbędna, pozwala szybciej osuszyć i wywietrzyć pomieszczenie. To zapobiega nie tylko pleśni i wilgoci, ale też zabezpiecza drzwi.
Poprzez prawidłową wentylację opuszcza się wilgotność powietrza do wymaganego poziomu, co chroni drzwi przed wypaczeniem, trzeba tez pamiętać o silikonie na spodzie futryny żeby nie ciągnęła wilgoci z rozlanej wody.
Pozdrawiam
wentylacja w drzwiach łazienkowych jest niezbędna, pozwala szybciej osuszyć i wywietrzyć pomieszczenie. To zapobiega nie tylko pleśni i wilgoci, ale też zabezpiecza drzwi.
Poprzez prawidłową wentylację opuszcza się wilgotność powietrza do wymaganego poziomu, co chroni drzwi przed wypaczeniem, trzeba tez pamiętać o silikonie na spodzie futryny żeby nie ciągnęła wilgoci z rozlanej wody.
Pozdrawiam
specjalista tematyki drzwi, współredaktor bloga Porta
a co powiecie na szklane drzwi?
-
Robert_Antczak
- Zainteresowany

Zawsze lubiłem szklane drzwi, mają bardzo ciekawe wzory, też wkurzało mnie to ze Porta takich nie ma, no ale nie można mieć wszystkiego zwłaszcza w ofercie. I tu właśnie bardzo mi się spodobała oferta z nowego katalogu, są ościeżnice Porta-System dopasowane do drzwi szklanych Gipsy-King`s mają krótszą blachę, wszystko wygląda estetycznie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
specjalista tematyki drzwi, współredaktor bloga Porta
U znajomego widziałem drzwi harmonijkę, coś na zasadzie otwieranych drzwi w windzie na jedną stronę.
Jeden panel mniejszy chowa się w większy. bardzo oryginalne rozwiązanie, ale tak jakoś mało praktyczne.
Jeden panel mniejszy chowa się w większy. bardzo oryginalne rozwiązanie, ale tak jakoś mało praktyczne.
Wentylacja ! 
Na rynku jest ogromny wybór drzwi do łazienki, a tu zobacz przykładowe może któreś Wam sie spodobają: http://www.e-lazienki.pl
Wentylacja w drzwiach łazienkowych jest czymś koniecznym. Szczególnie jeśli w łazience mamy piecyk gazowy. Wentylacja pomaga w przewietrzaniu pomieszczenia i odprowadzaniu spalin z piecyka. Po prostu piecyk lepiej zaciąga powietrze bo poprzez wentylacje w drzwiach powstaje lekki przeciąg.
POZDRAWIAM: KRAN.TYCHY.PL
-
Wnętrza Jak Lubisz
- Początkujący

- Kontakt:
Otwory w drzwiach mogą ale nie muszę być przeżytkiem.
Na pewno wentylacja jest konieczna więc do wyboru mamy otwory, kratki czy podcięcie to element konieczny.
To.. jak wyglądają te wykończenia zależy od naszych upodobań i możliwości na rynku.
Szukamy więc rozwiązań, które nam się podobają i są dla nas odpowiednie cenowo
Na pewno wentylacja jest konieczna więc do wyboru mamy otwory, kratki czy podcięcie to element konieczny.
To.. jak wyglądają te wykończenia zależy od naszych upodobań i możliwości na rynku.
Szukamy więc rozwiązań, które nam się podobają i są dla nas odpowiednie cenowo
Wydaje mi się, że otwory w drzwiach od łazienki, wcale nie są jakimś ogromnym przeżytkiem. Wentylacja jest podstawą. Jak przeprowadzałem remont, kupiłem w Dobre dla domu, drzwi z okienkiem i otworami na dole. Pasuje jak ulał.