Witam serdecznie forumowiczów
Mam problem. Nadchodzi zima a ja nie mam w lokalu użytkowym (biurze) ogrzewania - w ogóle!!!. Potrzebuje zakupic jakieś grzejniki zasilane energia elektryczną. Nie znam się wcale, więc proszę o radę.
Zależy mi aby grzejnik był tani w eksploatacji (to oczywiste) a więc oszczędnie pobierał prąd a jednocześnie nie działał jak dmuchawa ciepła. Tzn idealnym rozwiązaniem byłoby gdyby z wbudowanym termosrtatem kontrolował temperature wnętrza i tylko dogrzewał pomieszczenie.
Pomieszczenie jest niewielkie ma 15 m2 jednak za ścianami znajdują się pomieszczenia pozbawione jakiegokolwiek ogrzewania więc lokal szybko adaptuje temperature do pomieszczen zaściennych
Bardzo prosze o pomoc i rady. Odpada ogrzewanie gazowe ze wzgledu na brak wentylacji w biurze
ogrzewanie lokalu użytkowego - BIURO
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: ogrzewanie lokalu użytkowego - BIURO
masz fanaberie 
kup zwykły konwektorek z dmuchawą o mocy 2,5 do 3 kW
w chwili przyjścia do pracy włączysz pełna moc i nadmuch, później tylko dogrzewanie bez nadmuchu
obecnie już chyba wszystkie wyposażone są w termostaty
możesz do tego dołożyć czujnik temperatury w pomieszczeniu i sterownik zewnętrzny
kup zwykły konwektorek z dmuchawą o mocy 2,5 do 3 kW
w chwili przyjścia do pracy włączysz pełna moc i nadmuch, później tylko dogrzewanie bez nadmuchu
obecnie już chyba wszystkie wyposażone są w termostaty
możesz do tego dołożyć czujnik temperatury w pomieszczeniu i sterownik zewnętrzny
wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem od trumny