Źle pokryte wole oko!!! Proszę o pomoc!!

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

Awatar użytkownika
perjon
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: Źle pokryte wole oko!!! Proszę o pomoc!!

Post autor: perjon »

Bez urazy, ale szlifowanie dachówki nie wchodzi w grę, ponieważ ona nie może zmienić wymiaru względem innych, tak można by było zrobić, ale wtedy zaczynając kłaść najpierw od wolego oka, co się wirze ze ściągnięciem całej dachówki. Według mnie należy rozebrać wole oko i sprawdzić, co jest przyczyną tego garbu na szczycie. Pewnie trzeba będzie z heblować go trochę jednocześnie podnosząc boki zachowując jednakowy wymiar pierwotnego łuku, bo w przeciwnym razie zmieni się ułożenie dachówki, ale wtedy można ją szlifnąć żeby zmieściły się pomiędzy pozostałej dachówki na dachu.
Pozdrawiam
http://kanremo.wordpress.com/

docent56
rekomendowany doradca

Post autor: docent56 »

To co widzę na zdjęciach to nie profesjonalizm tylko wielka chałtura .Zła konstrukcja nie pozwala wyprowadzić minimalnych krzywizn by dachówka mogła się dać ułożyć estetycznie . :cry:

docent56
rekomendowany doradca

Post autor: docent56 »

Obrazek

poczatkujaca
Początkujący
Początkujący

Post autor: poczatkujaca »

Ja akurat miałam super ekipe do wolego oka,i jak mi sie wydaje budujemy ten sam dom.Czy to jest JUKA Z ARCHONU.Wydaje mi się że bedziesz musiał rozebrac to wole oko aczej nic nie zrobisz.Musi być dobra ekipa do dachu,a najlepiej ta która robiła już wole oko. Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”