Czy drewno na tarasie to dobry pomysł?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Czy drewno na tarasie to dobry pomysł?
Jeżeli chodzi o taras, to jak dla mnie tylko i wyłącznie naturalne drewno, w zależności od posiadanych funduszy, sosna, modrzew, egzotyk...Wszystko odpowiednio zamontowane pięknie się prezentuję. Wymaga to niestety dbałości i konserwacji, ale coś za coś. Kompozyt WPC, wedle gustu, jak komuś się podoba, to czemu nie.
Ja także jestem za drewnem! Na takim tarasie chce się odpoczywać! 

-
fastpoznanPL
- Początkujący

- Kontakt:
Jak najbardziej dobry pomysł.
Pozdrawiamy,
Fastpoznan.pl
Pozdrawiamy,
Fastpoznan.pl
-
greennation.pl
tłumacząc na Polski: dobre drewno jest lepsze niż słaby kompozyt... PRAWDA PRAWDA PRWADA!!!sizar121 pisze: chodziło mi o to, naturalne drewno często wypada lepiej niż kompozyt...
ale WPC to nie jakiś tam kompozyt. Poczytaj sobie o RAU-WOOD... a kupić dobre drewno? życzę szczęścia i dużo pieniędzy...
jak miałem 7 lat, czytałem o spidermanie... i nawet przez sekundę nie wierzyłem, że on istnieje...sizar121 pisze: Czytałem dużo negatywnych opinii o kompozycie...
-
greennation.pl
ale ile trzeba się namęczyć, żeby tak wyglądał?Waasia pisze:Ja także jestem za drewnem! Na takim tarasie chce się odpoczywać!
Jest taka firma jak Tardex ja u nich kupowałem deski na taras i jestem zadowolony. Na stronie https://tardex-wpc.pl/ mają opisany montaż i samą budowę desek. Podoba mi się sam design, w zasadzie jeśli chodzi o estetykę to nie różnią się od naturalnego drewna ale przez to że są kompozytowe to nie mają wad naturalnego drewna, są mocniejsze i trwalsze.
Nie wiem czy drewno na taras to dobry pomysł. ja bym się bała, że to za słaby materiał na zewnątrz. A z drugiej strony jeśli nie naturalny materiał, to co...? Ja chętnie wykorzystałabym drewno w domu, ale na to też jeszcze będę musiała poczekać do jakiegoś remontu.
Moim zdaniem tak, bardzo wiele osób decyduje się na drewno jako podłoże na tarasie, myślę, że skoro tak wiele osób posiada takie rozwiązanie, to musi ono być sprawdzone.