Jaka pralka ? Bosch czy Electrolux ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jaka pralka ? Bosch czy Electrolux ?
A to Pan serwisant nie potrafi wymienic Lozyska w bembnie "plastikowym" (ebny z plastiku mozna spotkac TYLKO w tanim szrocie - nie wszystko co nie jest stala jest plastikiem).
w bębnie tak, ale w bembnie nie ;)npj pisze:A to Pan serwisant nie potrafi wymienic Lozyska w bembnie "plastikowym"
-
Domatorka87
- Początkujący

mnie się wydaje, że warto zainwestować w pralkę Bosch to jest jednak sprawdzona, dobra jakościowo pralka, mało się psuje, poza tym ceny tego sprzętu tez nie sa jakieś zatrważające , spokojnie można kupić taka pralke za ok 1100 zł
-www.magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=29&prod=68798
-www.magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=29&prod=68798
LG ostatnio wyposaża swoje pralki w system Smart Diagnosis, w razie jakiejś usterki nie trzeba wzywać serwisu, pralka sama poinformuje serwis czy jest jakiś problem i w razie potrzeby wezwą specjalistę albo powiedzą co zrobić.
Ano prawda,tylko wcześniej trzeba przyłożyć mikrofon telefonu do ikonki Smart Diagnosis 
co za bzdura, a ile potem za części i naprawę zapłacisz? Według mnie najlepiej kupić pralkę, którą naprawi CI każdy pan zenek z blokowsika i zrobi to za 50zł
Czemu bzdura już są takie pralki, i wcale nie płaci się za serwis, sam rozwiązujesz problemy podajesz tylko kod błędu.
super, znasz lepszy pomysł na stratę czasu i pozbycie sie problemu serwisowania niż naprawianie pralki samemu?
Weź może sobie zobacz sam jak to działa
- anastazja34
- Początkujący

Też planuje zrobić rozeznanie wśród znajomych z serwisu, która pralka jest godna polecenia a jej ewentualna naprawa nie będzie kosztowała połowy tego co pralka. Myślałam o czymś wąskim, o pojemności 5-7 kilo, otwieranym od góry.
-
cern
Mam od 2 lat Boscha, ale nie z tych produkowanych w Polsce i jestem wyjątkowo zadowolony. Wczesniej był Electrolux, przetrwał ponad 10 lat bez napraw prawie. Niestety slyszałem, że Electrolux nie robi już tak dobrych pralek jak kiedyś. Choć może tak teraz jest ze wszystkim...
Ja byłabym raczej skłonna kupić jakiś sprzęt produkowany w Polsce. Czytałam, że LG zleca coraz więcej pralek fabryce pod Wrocławiem. Co do długowieczności sprzętów, to różnie bywa, ale myślę, że znajdą się jeszcze takie, które posłużą ładnych parę lat.
Trwałe wyroby kosztują więcej. Za 1000 zł trudno znaleźć coś co wytrzyma dłużej niż okres gwarancji,
a naprawy sprzętu często kosztują połowę wartości nowego wyrobu.
a naprawy sprzętu często kosztują połowę wartości nowego wyrobu.
Pralka może być dobra dla ludzi niewrażliwych na chałas. Podczas prania są to 62 dB. 
- anastazja34
- Początkujący

Im cichsza pralka tym lepiej, bo można korzystać z taryfy nocnej, zawsze trochę taniej.