Jaki materiał na dach

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

poohateq
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Jaki materiał na dach

Post autor: poohateq »

Na pocztąku witam wszystkich forumowiczów. bardzo chcę przeprosić za mało fachowy język i prostotę mojej sprawy. Jeżeli uznacie że w złym dziale to przepraszam ale uważałem że eksperci z działu dachów będą mieli tu najwięcej do powiedzenia. bardzo proszę o przeczytanie do końca moich wypocin zanim mnie skrytykujecie. Bardzo za to dziękuję.

Chcę sobie zrobić garaż dla mojego samochodu nie duzym kosztem i żeby chronil mi samochodzik przed czynnikami zewnętrznymi śnieg wiatr, choć trochę bo stojąc na wietrze z każdej strony szybciej się samochód zużywa.Podpatrzyłem więc u mnie na dzielnicy jak ludzie sobie robią taki garaż prosty i tani w zrobieniu wydaje mi się. Chodzi mi tu o blachę trapezową jak się nie mylę, prosty stelaż do niej i stoi nieduży koszt wychodzi a inni stosowali coś podobnego tylko jakby plastik że było przeźroczyste.
Powiedzcie mi czy warto w takie coś inwestować? gdzie kupić? za ile? z jakiej firmy? na co zwrócić uwagę? wskazówki i pomoc. nie mam za duzych pieniędzy na inwestycję ale ile muszę na to przeznaczyć i ogólnie co sądzicie o moim pomyślę.

bardzo dziękuje za poświęcony mi czas i czekam na każdą odpowiedź:)
pzdr
pooh

ecodach

Re: Jaki materiał na dach

Post autor: ecodach »

Witam .
Przy zakupie materiału proszę zlecić wykonanie ofert w minimum trzech punktach i porównać ilość jaką Panu zaoferowali . Następnie dobrać solidnego wykonawce . Jeżeli Posiada Pan domek to garaż proszę budować symetrycznie pod istniejący dach . Pozdrawiam .

e-nobi
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Re: Jaki materiał na dach

Post autor: e-nobi »

Jeżeli chodzi o zwykły garaż blaszany to powiem szczerze, że najlepsze wyjście to firma, która takimi rzeczami się zajmuje. Zrobią to fachowo i szybko. Przyjdą złożą blaszaka ze swoich materiałów. Jeżeli chce Pan to robić sam to najpierw musi Pan to zaplanować dobrać odpowiednią konstrukcję i blachę, następnie znaleźć wykonawce, który to wykona ewentualnie robić samemu.
Pozdrawiam
e-nobi.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”