Przeciekający dach z papy
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Przemek141
- Początkujący

Przeciekający dach z papy
Zaczne od tego żę w tym budynku wktórym przecieka jest zrobiona siłownia więc nikt tam nie mieszka na codzień ale do rzeczy ostatnio znowu zaczął przeciekać dach latem zrobiliśmy łate na dachu ale jednak przecieka w innym miejscu czy wystarczy położyć mase asfaltowo-kauczukową czy trzeba papę chciałem kupić taką masę
megastore.pl/48822,Izolacje-i-hydroizolacje_Masy-asfaltowo-kauczukowe_Masa-asfaltowo-kauczukowa-Den-Braven-Den-Bit-M-Dysperbit-czarna-20kg.html?m=1&pt=kategoria
i cały dach wysmarować tym aby uszczelnić.
megastore.pl/48822,Izolacje-i-hydroizolacje_Masy-asfaltowo-kauczukowe_Masa-asfaltowo-kauczukowa-Den-Braven-Den-Bit-M-Dysperbit-czarna-20kg.html?m=1&pt=kategoria
i cały dach wysmarować tym aby uszczelnić.
-
Przemek141
- Początkujący

Re: Przeciekający dach zpapy
ktoś coś pomorze? bo bym musiał zrobić ten dach jescze w listopadzie i czy do tej masy trzeba jakąś specjalna posypkę czy nie.
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Smarowanie nie pomoże. Połóż termo. Jan.
-
Przemek141
- Początkujący

A czy zamiast zgrzewać tą papę mogę ją przybić czy lepiej zgrzać wiadomo ważne by nie ciekło ?
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Przybicie na płaskim nic nie da. Trzeba zgrzać. Jan.
-
gra001gra001
- nawrócony - nie spamuje
Re: Przeciekający dach z papy
ja polecan srodek fillcoat (noxan)
mozna go uzywac w niskich temperaturach
Masa Fillcoat natychmiast po nałożeniu tworzy wodoszczelną i w pełni elastyczną (1 300%) powłokę uszczelniającą!
mozna go uzywac w niskich temperaturach
Masa Fillcoat natychmiast po nałożeniu tworzy wodoszczelną i w pełni elastyczną (1 300%) powłokę uszczelniającą!
-
AsiaStanisz
- Początkujący

Zdecydowanie popieram Jana. W zeszlym roku w ten sposb udalo mi sie odratowac domek kampingowy. Termo dziala idealnie!
Warto rownoiez zorientowac sie na rynku np. dachy Warszawa. Teraz w okresie swiatecznym i zimowym firmy budowlane maja ogromne przeceny bo nie m sezony. A noz bedzie okazja zaopatrzyc sie w super dachowki, zamiast zwyklej papy itp:D
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Na płaskim tylko termo. Jan.
Mam problem z obróbką blach w pasie rynien na dachu, mianowicie zacieka do stopodachu i na ściany budynku. Firma która to naprawi proponuje założenie papy na istniejącą blachę. Czy tak można to doszczelnić i czy jest to trwałe zabezpieczenie?
Proszę o opinie:)
Proszę o opinie:)
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Mało informacji . Może zdjęcie ?. Prawdopodobnie lód zablokował spływ wody i ta dostaje się POD pas nadrynnowy. W tym przypadku przyklejenie papy na wierzch nic nie da. Trzeba od nowa robić okap. Jan
Na pewno tak się stało, zdjęcia niestety nie mam, ale czy istnieje możliwość szczelnego zaizolowania całego gzymsu i pasa podrynnowego ? Może zerwać blacharkę, nabić OSB na gzyms i na całość wgrzać papę termo ? Zostawić bez blachy. Zależy mi na b. dobrej szczelności pokrycia w tym miejscu.
Oczywiście zamontować rynny / teraz są leżące na gzymsie/, tylko już bez błędów w układaniu, bo takie wcześniej niestety były. Czy takie rozwiązanie jest możliwe i czy je się stosuje. Myślę też o pogrzaniu rynien i rur spustowych. Czy to coś da?
Oczywiście zamontować rynny / teraz są leżące na gzymsie/, tylko już bez błędów w układaniu, bo takie wcześniej niestety były. Czy takie rozwiązanie jest możliwe i czy je się stosuje. Myślę też o pogrzaniu rynien i rur spustowych. Czy to coś da?
Moim zdaniem w celu poprawy bezpieczeństwa oraz solidności należałoby także przykryć to plandeką ochronną,najlepiej zielona lub niebieską ponieważ są bardzo solidne. Podam Ci namiar na dobry sklep www.plandekiochronne.pl zawsze tam kupuje i jak do tej pory się nie zawiodłem,jestem bardzo zadowolony.
Również uważam że problemowi można zaradzić używając ochronnej plandeki przeciwdeszczowej. Innym sklepem posiadającym szeroki asortyment w tym zakresie jest http://www.plandekaprzeciwdeszczowa.pl/
Jeśli macie taki duży problem z przeciekającym dachem to według mnie kluczową kwestią jest znalezienie odpowiedniej firmy w tym zakresie, niema co tracić czasu samemu, wiem z własnego doświadczenia. Ja osobiście zaufałem firmie PROTEK i się nie zawiodłem, szukanie przecieków w dachu to domena tej firmy, bardzo szybko zlokalizowali i naprawili przecieki w moim dachu, świetni profesjonaliści z Warszawy !
-
canada_waterproof
- Początkujący

spróbujcie kanadyjskiej technologii www.cws.expert