ZINTEGROWANY SYSTEM AUTOMATYKI BUDYNKOWEJ (INTELIGENTNY DOM)
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
ZINTEGROWANY SYSTEM AUTOMATYKI BUDYNKOWEJ (INTELIGENTNY DOM)
Witam
Interesują mnie powyzszy system (jak w temacie), jednak na wszystkich stronach internetowych opisywany jest ten system (systemy) tylko od strony komfortu funkcjonalnosci). Jednakze mnie interesuje podejscie od strony bezpieczenstwa elektrycznego ( mam tu na mysli zagrozenia od strony pradu elektrycznego tj- porazenie czy powstaie pozaru wskutek przeplywu pradu) oraz mozliwosci zapobiegania takim okolicznosciom). Jesli mialby kots na ten temat jakies materialy, prosilbym o przeslanie na maila digy@go2.pl zgory dziekuje.
Interesują mnie powyzszy system (jak w temacie), jednak na wszystkich stronach internetowych opisywany jest ten system (systemy) tylko od strony komfortu funkcjonalnosci). Jednakze mnie interesuje podejscie od strony bezpieczenstwa elektrycznego ( mam tu na mysli zagrozenia od strony pradu elektrycznego tj- porazenie czy powstaie pozaru wskutek przeplywu pradu) oraz mozliwosci zapobiegania takim okolicznosciom). Jesli mialby kots na ten temat jakies materialy, prosilbym o przeslanie na maila digy@go2.pl zgory dziekuje.
Bezpieczeństwo BMS
Inteligentne instalacje są bezpieczne jeżeli instalacje są wykonane zgodnie z obowiązującymi przepisami. I tyle
Re: ZINTEGROWANY SYSTEM AUTOMATYKI BUDYNKOWEJ (INTELIGENTNY
Jak zwykle nie na temat i jak zwykle kryptoreklama systemu przez zadowolonego pseudo klientaH. Kolman pisze:Jeżeli chodzi o aspekt bezpieczeństwa to polecam system Fibaro, którego osobiście jestem użytkownikiem. Jest bezprzewodowy, więc problem kabli odpada. System działa przez zakładanie modułów wykonawczych za włącznikami w puszkach instalacyjnych, w naszym domu. Szybka, prosta instalacja, dodatkowo w przypadku zmiany jakichkolwiek parametrów nie ma żadnego problemu, wszystko wykonuję sam, bez wsparcia serwisu, co mnie bardzo cieszy. Pozdrawiam.
A wracając do tematu.
Dlaczego instalacje IB miałyby być mniej bezpieczne?
Witam. Potrzebuję rady co do wyboru inteligentnego systemu. Zastanawiam się nad Fibaro. Z tego co zauważyłem system posiada wiele przydatnych funkcji i nie jest przy tym drogi jak inne tego typu urządzenia. Bardzo podoba mi się opcja sterowania, zmiany ustawień z poziomu telefonu komórkowego. Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam.
-
elpapiotr
Witam.
No proszę, na elektrodzie temat został zamknięty, to pojawił się tutaj.
Ciekawe.
No proszę, na elektrodzie temat został zamknięty, to pojawił się tutaj.
Ciekawe.
Witam. Potrzebuję rady co do wyboru inteligentnego systemu.
...................
Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam
...................
Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam
-
elpapiotr
Witam.
Tak, tylko że on nie chce go kupić. On go sprzedaje.
To akwizytor.
Tak, tylko że on nie chce go kupić. On go sprzedaje.
To akwizytor.
Czyżby ten genialny i tani system miał jakieś problemy ze sprzedażą? Jakim cudem system, którego najfajniejszą funkcją nad którą użytkownicy pieją z zachwytu, jest pomiar zużycia wody i gazu może mieć problem ze sprzedażą, że chwytają się tak tępych sposobów reklamy?elpapiotr pisze:On go sprzedaje.
A może po prostu poziom handlowców/marketingowców pokazuje poziom"inteligencji" tego systemu czyli żaden.
Witam,
Poniżej przesyłam link, gdzie można uzyskać wiele informacji nt. instalacji systemu inteligentnego domu.
-http://twojinteligentnydom.implesite.pl/a/start.html
Poniżej przesyłam link, gdzie można uzyskać wiele informacji nt. instalacji systemu inteligentnego domu.
.... wie co to jest. Pewnie spamandbud2 pisze:Witam,