Parkiet ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Parkiet ?
Orzech amerykański lub palisander z zielonym usłojeniem z Madagaskaru naprzemiennie z płaszczyznami z zielonego marmuru z Gwatemali. Do tego marmuru bardzo ładnie komponuje się również oliwka.
A tak na poważnie:
- jaka powierzchnia salonu ?
- jaka wysokość pomieszczenia ? to odnośnie listew, cokołów
- okna, drzwi ?
- czy drewno będzie się łączyło z innymi powierzchniami ?
- jaka grubość drewna ?
- preferencje kolorystyczne lub usłojenie ?
- ogrzewanie w podłodze ?
- podłoże w stanie ?
- jakie fundusze na drewno, chemię i robociznę ?
A tak na poważnie:
- jaka powierzchnia salonu ?
- jaka wysokość pomieszczenia ? to odnośnie listew, cokołów
- okna, drzwi ?
- czy drewno będzie się łączyło z innymi powierzchniami ?
- jaka grubość drewna ?
- preferencje kolorystyczne lub usłojenie ?
- ogrzewanie w podłodze ?
- podłoże w stanie ?
- jakie fundusze na drewno, chemię i robociznę ?
-
Smok Bazyli
- Początkujący

Są panele i panele, tak, że nie wszystkie są złe, tyle, że za dobre panele musisz dać tyle co za patrkiet.
ja bym wybrała ipe, wenge, tatajubę lub dąb - wszystkie naprawdę trwałe.
Pawloo.
Najlepszy byłby taki, który Tobie podoba się najbardziej.
Reszta rzeczy, ma drugorzędne znaczenie. Co z tego, że kupisz "technicznie" najlepszy parkiet, jak nie będziesz mogła na niego patrzeć?
Powiedz jak Ty widzisz ten salon - opisz mi go kolorami Twoich marzeń. Jak to ustalimy, będę wiedział, na jakie drewno skierować Twoją uwagę.
Pozdrawiam.
Najlepszy byłby taki, który Tobie podoba się najbardziej.
Reszta rzeczy, ma drugorzędne znaczenie. Co z tego, że kupisz "technicznie" najlepszy parkiet, jak nie będziesz mogła na niego patrzeć?
Powiedz jak Ty widzisz ten salon - opisz mi go kolorami Twoich marzeń. Jak to ustalimy, będę wiedział, na jakie drewno skierować Twoją uwagę.
Pozdrawiam.
-
TomekM1337
- Początkujący

Hej!
może coś z takich płytek salonowych? Bardzo fajne są Holtzer, przypominają drewno! Oczywiście każdy lubi to, co lubi, jednak myślę, że te są naprawdę fajne!
może coś z takich płytek salonowych? Bardzo fajne są Holtzer, przypominają drewno! Oczywiście każdy lubi to, co lubi, jednak myślę, że te są naprawdę fajne!
boorg ma rację. Najlepiej powiedz jakie kolory lubisz, w jakim stylu będzie salon. I coś się dobierze:)